Cookie gebruik

Hiermee vragen wij uw toestemming om cookies te plaatsen op uw computer. Daarmee ondersteunt u ons om u de meest optimale gebruikservaring van onze website te kunnen garanderen. Door op "Sluiten" te klikken, staat u ons toe om cookies te gebruiken. Indien u cookies weigert, u niet altijd van alle mogelijkheden van deze website gebruik maken. U kunt uiteraard altijd uw instellingen aanpassen. Instructies hiervoor kunt u hier vinden.

 

Brownies met chili en nicecream

Brownies

Ingrediënten

4-6 personen

200 g donkere chocolade
50 g gewone bloem
20 g gemalen amandelpoeder
3 eieren
110 g kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
150 g echte boter
1 mespuntje chilipoeder

Bereiding

Verwarm de Bosch oven voor op 170°C.

Breek de chocolade in stukken en snijd de boter in blokjes. Doe alles in een steelpannetje en zet op de Bosch inductiekookplaat op de laagste stand. Laat rustig smelten en roer heel af en toe. Als alles gesmolten is, zet je het vuur af. Laat een beetje afkoelen.

Breek de eieren in een kom en roer er de kristalsuiker en vanillesuiker onder. Nu mag er ook de chocolade bij. Ook de bloem, de chili en het amandelpoeder mag erbij. Meng tot een egaal beslag in de Bosch keukenrobot .

Vet een brownievorm in en stort hierin het beslag. Bak 25 minuten in de voorverwarmde Bosch oven .

Nice cream

Ingrediënten

4 personen

4 rijpe bananen
Water
1 el rum (optioneel)

Bereiding

Pel 4 rijpe bananen (de schil moet al bruine vlekken vertonen, anders lukt het niet) en snijd ze in plakjes van een cm. Doe ze in een diepvrieszakje of –doosje en laat minstens 4 uur invriezen. Zorg er wel voor dat de plakjes goed verspreid zijn en geen grote klonter vormen.

Haal een kwartiertje voor het serveren de bananen uit de diepvries. Doe ze in de Bosch blender , voeg er wat water en eventueel een beetje rum aan toe tot de messen onderstaan. Blend tot een heerlijk smeuïg ijs. Serveer meteen met de nog lauwwarme brownies.

Naar het volledige kerstmenu