Cookie gebruik

Beste bezoeker, hiermee vragen wij jouw toestemming om cookies te plaatsen op jouw computer. Daarmee ondersteun je ons om de meest optimale gebruikservaring van onze website te kunnen garanderen. Sta ons toe om cookies te gebruiken. Indien je niet accepteert, is het mogelijk dat sommige delen van de website niet functioneren. Je kan uiteraard altijd jouw instellingen aanpassen.

Instellingen cookies

Je kunt in jouw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of meer toegankelijk voor jou zijn. Instructies hiervoor kunt u in de “cookie instellingen aanpassen” sectie vinden.

 

Kalkoengehaktballetjes met veenbessensaus en hasselback patatjes

Kalkoengehaktballetjes

Ingrediënten

4 personen

1 el boter of olie
500 g kalkoengehakt
250 g varkensgehakt
2 sjalotjes fijngesnipperd
2 el gehakte peterselie
150 g gekookte kastanjes
1 ei
100 g chapelure
1 mespuntje kaneel
Peper en zout

Bereiding

Hak met de Bosch keukenrobot de kastanjes fijn. Doe in een grote kom samen met het gehakt, de peterselie, chapelure, kaneel en sjalotjes. Meng goed en rol vervolgens balletjes van het gehakt.

Zet een ruime braadpan op de Bosch inductiekookplaat en smelt er de boter in tot ze begint te kleuren. Doe er de balletjes bij en bak tot ze mooi gaar zijn.

Hasselback patatjes

Ingrediënten

850 g aardappelen van gelijke grootte
100 g boter
2 flinke knoflookteentjes (geperst)
Peper en fleur de sel
1 el fijngehakte rozemarijn

Bereiding

Verwarm de Bosch oven voor op 200 °C.

Schrob de aardappelen schoon. Neem 2 snijplanken van gelijke hoogte en leg er een aardappel tussen. Snijd met een groot keukenmes fijne plakjes van 2 mm in de aardappel. De snijplanken zorgen ervoor dat je de aardappel niet helemaal doorsnijdt. Schik de aardappelen in een vuurvaste ovenschaal.

Zet een steelpannetje op de Bosch inductiekookplaat en smelt de boter. Voeg er de look, rozemarijn, peper en fleur de sel aan toe en roer. Bestrijk de aardappelen met de kruidige boter en zet ze 40-45 minuten in de oven tot ze gaar zijn.

Veenbessensaus

Ingrediënten

8 personen

450 g verse veenbessen
100 g bruine suiker
100 ml mandarijnsap
1 mespuntje speculaaskruiden
1 snuifje zout

Bereiding

Doe de veenbessen, bruine suiker en mandarijnsap in een steelpan en zet op de Bosch inductiekookplaat . Breng aan de kook en laat koken tot de veenbessen beginnen te ploffen. Haal van het vuur en roer er de speculaaskruiden en het snufje zout onder.

Serveer de balletjes met de saus, de hasselback patatjes en een fris slaatje van veldsla, witloof, sinaasappel en een lichte vinaigrette.

Naar het volledige kerstmenu