Cookie gebruik

Hiermee vragen wij uw toestemming om cookies te plaatsen op uw computer. Daarmee ondersteunt u ons om u de meest optimale gebruikservaring van onze website te kunnen garanderen. Door op "Sluiten" te klikken, staat u ons toe om cookies te gebruiken. Indien u cookies weigert, u niet altijd van alle mogelijkheden van deze website gebruik maken. U kunt uiteraard altijd uw instellingen aanpassen. Instructies hiervoor kunt u hier vinden.

 

Wortel-kokossoep met curry

Ingrediënten

4-6 personen

2 el boter of olijfolie
250 g pompoenvlees (butternut of gewone pompoen)
750 g wortel
1 ui
2 teentjes look
3 cm verse gember
2 tl currypoeder
1 appel
1 sinaasappel
1,5 liter groenten- of kippenbouillon
Peper
Zout
Muskaatnoot
150 ml kokosroom
3 el pompoenpitjes

Bereiding

Schil de wortelen en snijd in stukken van 2 cm, doe hetzelfde met de pompoen.

Pel de ui en de look en hak grof. Je mag ook nog de gember schillen en in fijne plakjes snijden.

Zet een kookpot met dikke bodem op de Bosch inductiekookplaat . Smelt op een matig vuur de boter of olie in de pot en doe er de pompoen, wortel, ui, look en gember bij. Laat een achttal minuten bakken en roer hierbij alles regelmatig om. Doe er de curry bij en laat nog een minuutje meebakken.

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd hem in blokjes van een dikke centimeter. Pers de appelsien.

Doe de appel, het sap van de appelsien en de bouillon bij de wortelen en verhoog het vuur. Maak gebruik van de PerfectCook sensor om overkoken te vermijden. Laat 15 minuten koken of tot de pompoen en wortel gaar zijn.

Mix de soep met de Bosch staafmixer of in de Bosch blender tot ze fluweelzacht is. Breng op smaak met peper, zout en wat verse muskaatnoot.

Zet een pannetje op een matig vuur rooster hierin de pompoenpitjes gedurende 2-3 minuutjes tot ze beginnen te kleuren.

Serveer de soep met de kokosroom en de pompoenpitjes.

Naar het volledige kerstmenu