Cookie gebruik

Beste bezoeker, hiermee vragen wij jouw toestemming om cookies te plaatsen op jouw computer. Daarmee ondersteun je ons om de meest optimale gebruikservaring van onze website te kunnen garanderen. Sta ons toe om cookies te gebruiken. Indien je niet accepteert, is het mogelijk dat sommige delen van de website niet functioneren. Je kan uiteraard altijd jouw instellingen aanpassen.

Instellingen cookies

Je kunt in jouw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of meer toegankelijk voor jou zijn. Instructies hiervoor kunt u in de “cookie instellingen aanpassen” sectie vinden.

 

Cheesecake met veenbessensaus

Ingrediënten:

4-6 personen

150 g speculooskoekjes
50 g boter
300 g verse roomkaas
250 g mascarpone
2 eieren
½ tl vanille-essence
75 g suiker
100 g cranberrysaus

Bereiding:

Verwarm de Bosch oven voor op 180°C. 
Doe de koekjes in de Bosch keukenrobot en pulseer tot ze niet al te grof vermalen zijn. Zet een steelpannetje op de Bosch inductiekookplaat en smelt op een zacht vuurtje de boter. Doe de boter bij de koekjeskruimels en meng goed.

Neem een springvorm van 20 cm en vet in grondig in. Bekleed de buitenkant van de springvorm met een dubbele laag aluminiumfolie.  Doe de koekjesmengeling in de vorm en druk overal gelijkmatig aan.  Zet 12 minuutjes in de oven. Haal de vorm uit de oven en verlaag de temperatuur naar 145°C.

Laat de mascarpone en verse roomkaas op kamertemperatuur komen en doe in een kom. Roer met een klopper tot alles egaal is vermengd. Doe er de suiker bij en de vanille en meng goed. Roer de eitjes eronder en meng tot een egaal beslag. Stort het kaasmengsel op de koekjesbodem.

Zet een ovenschaal in de oven (waarin de taartvorm past). Zet de taart in de schaal en giet heet water in de ovenschaal tot ongeveer 3 cm hoog. Sluit de oven*

Bak ongeveer een uur tot de taart vast aanvoelt maar in het midden nog wat wobbelig is. Zet de oven af, en zet de deur op een kier. Laat de cheesecake een uurtje afkoelen in de oven en zet ze daarna nog 4 uur in de koelkast zodat ze mooi kan opstijven. Werk, net voor het serveren, de taart af met de cranberrysaus.

*dit is om lelijke barsten in de taart te vermijden, maar het hoeft niet.

Naar het volledige menu