Cookie gebruik

Beste bezoeker, hiermee vragen wij jouw toestemming om cookies te plaatsen op jouw computer. Daarmee ondersteun je ons om de meest optimale gebruikservaring van onze website te kunnen garanderen. Sta ons toe om cookies te gebruiken. Indien je niet accepteert, is het mogelijk dat sommige delen van de website niet functioneren. Je kan uiteraard altijd jouw instellingen aanpassen.

Instellingen cookies

Je kunt in jouw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of meer toegankelijk voor jou zijn. Instructies hiervoor kunt u in de “cookie instellingen aanpassen” sectie vinden.

 

Kalkoenballetjes met currysaus en rijst

Ingrediënten:

4 personen

500 g kalkoengehakt
1 el olie
1 ui (fijngesnipperd)
3 cm gember (geschild in plakjes)
1 teentje look
1 bosje koriander
400 g ananasblokjes op sap (blik)
4 el gele currypasta
5 el amandelpoeder
400 ml kokosmelk
Peper en zout
Rijst voor erbij

Bereiding:

Breng het gehakt op smaak met peper en zout en rol tot balletjes ter grootte van een walnoot.

Zet een ruime pan op de Bosch inductiekookplaat en warm er de olie in op. Bak er de balletjes in tot ze mooi bruin zijn (ongeveer 8 minuten). Schep de balletjes uit de pan en hou opzij.

Doe de ui, de gepelde look, de gember, steeltjes van de koriander en 2 el van het ananassap in de Bosch blender en blend tot een egale pasta.

Doe de pasta in de pan van de balletjes en bak enkele minuten. Voeg er de currypasta aan toe en laat een minuutje mee sudderen alvorens je de amandelen, de kokosmelk, de ananasblokjes en nog wat van het sap aan toevoegt. Laat 2 minuten doorkoken en voeg er opnieuw de balletjes aan toe.

Dek af en laat nog 10 minuten sudderen op een laag vuur.

Serveer samen met wat rijst en korianderblaadjes.

Terug naar het volledige menu