Cookie gebruik

Hiermee vragen wij uw toestemming om cookies te plaatsen op uw computer. Daarmee ondersteunt u ons om u de meest optimale gebruikservaring van onze website te kunnen garanderen. Door op "Sluiten" te klikken, staat u ons toe om cookies te gebruiken. Indien u cookies weigert, u niet altijd van alle mogelijkheden van deze website gebruik maken. U kunt uiteraard altijd uw instellingen aanpassen. Instructies hiervoor kunt u hier vinden.

 

Kalkoengehaktbrood

Ingrediënten:

4-6 personen

1 el olijfolie
800 g kalkoengehakt
1 takje selder (fijngehakt)
1 grote ui (fijngehakt)
300 g Boskoop appel
85 g broodkruim
2 el verse salie fijngehakt
5 el bladpeterselie fijngehakt
1 groot ei
10 reepjes gezouten spek
Peper, zout en muskaatnoot

Bereiding:

Verwarm de Bosch oven voor op 175°C.

Zet een steelpannetje op de Bosch inductiekookplaat en warm er de olie in op. Voeg er de selder en ui aan toe en roerbak gedurende 5 minuten tot de ui glazig wordt.

Schil de appel, ontdoe het van het klokhuis en snijd in kleine blokjes.

Doe de kalkoen in een grote kom, voeg er de gebakken ui en selder, de appel, broodkruim, kruiden, ei, peper, zout en muskaatnoot bij en meng alles grondig.

Vet een bakvorm in en bedek de bodem met 8 reepjes spek. Lepel er het gehakt over en werk af met de twee laatste reepjes spek. Zet het gehakt 45-50 minuten in de oven . Laat wat afkoelen. Stort het gehaktbrood op een ovenplaat bekleed met bakpapier of een siliconenmatje en zet terug in de oven op 200°C. Laat nog 15 minuten bakken tot het spek knapperig is.

Laat wat afkoelen en serveer met veenbessensaus en een smeuïge aardappelpuree

Terug naar het volledige menu