Cookie gebruik

Hiermee vragen wij uw toestemming om cookies te plaatsen op uw computer. Daarmee ondersteunt u ons om u de meest optimale gebruikservaring van onze website te kunnen garanderen. Door op "Sluiten" te klikken, staat u ons toe om cookies te gebruiken. Indien u cookies weigert, u niet altijd van alle mogelijkheden van deze website gebruik maken. U kunt uiteraard altijd uw instellingen aanpassen. Instructies hiervoor kunt u hier vinden.

 

Pompoenlasagne

Ingrediënten:

4 personen

2 el olijfolie
1 kilo pompoen
200 ml zure room
250 g ricotta
50 g gemalen pecorino
12 verse lasagnevellen
Bosje salie
Peper, zout en muskaatnoot

Bereiding:

Verwarm de Bosch oven voor op 200°C.

Schil de pompoen en snijd in blokken van ongeveer 2 cm. Doe de pompoen samen met de olijfolie in een ovenschaal en kruid met peper, zout en wat muskaatnoot. Zet de pompoen 30 minuten in de Bosch oven tot de blokjes goudkleurig zijn. Laat wat afkoelen.
Meng ondertussen de zure room met de helft van de pecorino en zet opzij.

Hak de helft van de salieblaadjes fijn en roer onder de ricotta. Kruid met peper en zout. Spatel er voorzichtig de pompoenblokjes onder en zorg dat de blokjes min of meer heel blijven.

Neem een ovenschaal voor de lasagne en bestrijk de bodem met een beetje van de zure room. Leg hierop wat lasagnevellen en bedek met pompoen. Leg er opnieuw een laag lasagnevellen op en herhaal tot alle ingrediënten verwerkt zijn. Let wel, je moet als laatste eindigen met zure room. Besprenkel met de rest van de pecorino en hele blaadjes salie.

Zet de lasagne 25 minuten in de Bosch oven tot de lasagne begint te bubbelen en goudbruin kleurt.

Naar het volledige menu