[global.common.btn.skiptocontent]
Huishoudelektro
Inloggen/account maken

Waar of onwaar: vaatwasmythes

Fabels over vaatwassers

Over vaatwassers bestaan heel wat legendes.

Zo bestaan er een aantal mythes over wat u nu wel en niet mag doen met uw vaatwasser. Hierna vindt u enkele ‘mythebrekers’ die u het leven misschien wat makkelijker zullen maken.

1. Voorspoelen kan overgeslagen worden.

Waar! Voorspoelen is een onnodige handeling waarbij water, tijd en energie wordt verspild. Schraap etensresten gewoon van de borden en uw vaatwassers doet de rest.

2. Met de hand wassen is milieuvriendelijker.

Onwaar! Een volledig gevulde vaatwasser gebruikt 50% minder water en 28%* minder energie dan wanneer u dezelfde hoeveelheid vaat met de hand zou wassen.

3. Bestek roest wanneer u het in een vaatwasser wast.

Onwaar! Geen nood: uw mooi roestvaststalen bestek zal niet sneller roesten in de vaatwasser dan wanneer u het met de hand zou wassen. Vermijd echter een overvolle bestekmand of laat het bestek 's nachts niet nat in de vaatwasser zitten; hierdoor kunnen vlekken ontstaan.

4. Pannen en grote potten mogen in de vaatwasser.

Correct. Plaats vaatwasmachinebestendige potten en pannen gewoon aan de randen van het onderste rek, met de opening naar beneden en naar de zijkant van de vaatwasser. Zo kan het water uit de sproeiarm goed circuleren en komt uw vaat sprankelend schoon uit de machine.

5. De prijs van het vaatwasmiddel is niet belangrijk.

Ja en nee! Het is niet de prijs die van belang is, maar de kwaliteit. Wanneer producten van mindere kwaliteit langdurig worden gebruikt, kan uw bestek verkleuren en krijgt het een lelijk bruine kleur. Dat komt door pekelresten die soms in goedkopere vaatwasmiddelen van mindere kwaliteit voorkomen. Om uw bestek er steeds weer als nieuw te laten uitzien, raden we Finish aan, een vaatwasmiddel van hoge kwaliteit.

*gebruik van eco-programma bij watertemperatuur 50 °C tegenover één volledige machinelading met de hand gewassen; waarden kunnen verschillen naargelang van modellen en merken.

MyBosch

Registreer gratis en ontvang 10% korting op originele onderhoudsproducten, accessoires en onderdelen.

Onze service

Vragen? Neem contact op met één van onze medewerkers, elke werkdag van 08u30 tot 17u00.

+32 2 475 70 01

Onze waarden

Bij Bosch kies je voor Duitse precisie, kwaliteit & vakmanschap.

Bosch-verkooppunt

Op zoek naar advies van een expert? Zoek én vind een Bosch verkooppunt in jouw stad of gemeente!