[global.common.btn.skiptocontent]
Huishoudelektro
Inloggen/account maken

Top 5: Tips om je oven schoon te houden

Je oven schoon houden

Voor het schoonmaken van je oven heb je heel wat keuze.

Je oven schoon houden kan een moeilijke opgave zijn. De beste en meest voor de hand liggende tip om je oven schoon te houden, is om vuil meteen te verwijderen. Maar er bestaan veel meer handige tips en functies om je oven te reinigen, die je niet alleen tijd maar ook veel moeite besparen.

Gebruik een deksel!

Gebruik een deksel!

Waarschijnlijk is de eenvoudigste manier om je oven schoon te houden, voorkomen dat hij vuil wordt. Als je iets maakt dat zou kunnen spatten, gebruik dan altijd een deksel om je gerecht te bedekken. Zo blijft de ovenruimte perfect schoon tijdens het bakproces.

Haal je trukendoos boven

Haal je trukendoos boven.

Braadzakken zorgen er niet alleen voor dat de warmte gelijkmatig over het vlees wordt verdeeld en dat het vocht wordt vastgehouden, ze voorkomen ook dat je oven vuil wordt. Het gebruik van braadzakken is een dubbele besparing: ze verkorten de bereidingstijd én de tijd die je zou besteden aan het schoonmaken van uw oven.

Druk op de juiste knop

Druk op de juiste knop.

Als je oven over de pyrolytische reinigingsfunctie beschikt, zal deze voor jou automatisch vlekken en spatten verwijderen. Deze slimme zelfreinigingscyclus verwarmt de oven tot 480°C. Vet- en etensresten worden verbrand tot as, die je daarna makkelijk kunt wegvegen als de oven is afgekoeld. Zo reinig je de oven eenvoudig met een druk op de knop.

Gebruik doeltreffende maar zachte reinigingsproducten.

Gebruik doeltreffende maar zachte reinigingsproducten.

Normale reinigingsmiddelen zijn niet efficiënt genoeg voor het reinigen van ovens, omdat ze niet ontworpen zijn om oliën af te breken of verbrande etensresten te verwijderen. Om die verbrande resten niet te moeten schrobben, kan je de Bosch reinigingsgelspray gebruiken voor de binnenruimte van de oven. Het product is geurloos en zal de smaak van uw gerechten dus niet aantasten. Voor een intensieve reiniging en het verwijderen van hardnekkig vuil is de Bosch reinigingsgel de ideale oplossing: gewoon gelijkmatig aanbrengen op het afgekoelde interieur en minimaal twee uur laten inwerken. Gebruik een vochtige doek om resten te verwijderen en veeg de binnenkant van de oven grondig schoon.

MyBosch

Registreer gratis en ontvang 10% korting op originele onderhoudsproducten, accessoires en onderdelen.

Onze service

Vragen? Neem contact op met één van onze medewerkers, elke werkdag van 08u30 tot 17u00.

+32 2 475 70 01

Onze waarden

Bij Bosch kies je voor Duitse precisie, kwaliteit & vakmanschap.

Bosch-verkooppunt

Op zoek naar advies van een expert? Zoek én vind een Bosch verkooppunt in jouw stad of gemeente!