[global.common.btn.skiptocontent]
Huishoudelektro
Inloggen/account maken

Vaatwasser vs. handafwas: Waarom een vaatwasser beter is.

Vind het perfecte model en doe de afwas met een vrijstaande of ingebouwde Bosch vaatwasser.

Minder moeite, meer tijd. Doe de afwas met een vaatwasser van Bosch.

Tijd is kostbaar, en aan het eind van de dag zou je meer tijd moeten besteden aan wat je graag doet en minder tijd moeten besteden aan het uitzoeken hoe je moet afwassen.
Onze serie uitzonderlijk krachtige vaatwassers doen de afwas voor u, terwijl u zich concentreert op belangrijkere zaken.
Het enige wat je nog moet doen, is de vaatwasser inladen. Een brede waaier van programma's zorgt voor een perfect schone en hygiënisch propere vaat - en dat alles terwijl je tijd, water en energie bespaart.

De nasleep van het koken van een grote maaltijd - het wassen van stapels potten, pannen en borden die in de gootsteen zijn achtergelaten - is iets waar de meeste mensen tegenop zien. En als dat niet volstaat, zijn er nog tal van andere redenen om te investeren in een vaatwasser.

Ga naar alle vaatwassers

Vaatwasser vs. handafwas? Bosch vaatwassers kunnen tot wel 8500 liter water per jaar besparen.

Een vaatwasser bespaart water.

Vraag je je ook wel eens af hoeveel water een vaatwasser verbruikt? Laten we eens kijken hoeveel water je zou verbruiken als je een volle lading vaatwerk met de hand zou afwassen in plaats van een Bosch vaatwasser te gebruiken. Verrassend genoeg verbruiken onze vaatwassers ca. 9,5 liter water. Dit komt neer op een besparing van 30,5 liter* water per spoelcyclus* in vergelijking met handafwas - opgeteld , een besparing van wel 8500 liter*** water per jaar.

Vaatwassers van Bosch verbruiken minder energie dan wanneer je de afwas met de hand doet, waardoor je heel wat geld bespaart.

En energie.

Als je de vaat met de hand doet, heb je 2,60 kWh energie per lading nodig, terwijl het energieverbruik van een vaatwasser slechts 0,73 kWh**** per cyclus bedraagt, en je dus tot 1,87 kWh**** energie bespaart. Het is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Een vaatwasser of handafwas voor de beste hygiëne? Vaatwassers overtuigen door een schoner en hygiënischer resultaat.

Hoe krijg je een glanzend schone en hygiënisch propere vaat

Oude sponzen zijn broeihaarden voor E. coli en salmonella. In tegenstelling tot een handmatige afwas, verwijdert een vaatwasser ziektekiemen door warm water te gebruiken. Daarnaast zijn er gemiddeld 100 miljoen bacteriën per cm² in een gootsteen te vinden. Een Bosch vaatwasser voldoet aan de hoogste hygiënevereisten.

Vraag je je af wat voor soort vaatwasser je moet kopen? Kies uit inbouwvaatwassers in 45 cm of 65 cm of vrijstaande vaatwassers in 45 cm of 60 cm, en vele andere maten.

Is je ruimte beperkt? Wij hebben dé oplossing.

Als je ruimte beperkt is, of als je gewoonweg niet vaak hoeft af te wassen, kunnen onze minivaatwassers de ideale oplossing zijn: vrijstaande 45 cm vaatwassers, ingebouwde 45 cm vaatwassers of zelfs tafelvaatwassers - je vindt ongetwijfeld het perfecte model. Hoe groot of klein je keuken ook is, een Bosch vaatwasser integreert er zich naadloos.

Bosch vaatwassers zijn uitgerust met een programma voor elke behoefte.

Hoe besteed je voldoende aandacht aan elk type vlek wanneer je de afwas doet.

Van het intensieve programma, ideaal voor potten en pannen, tot het 40°C-glasprogramma dat kwetsbare glazen met de grootste zorg reinigt en elke keer weer perfect droogt - onze Bosch vaatwassers zijn uitgerust met een programma voor elke behoefte.

Bosch vaatwassers zijn uitgerust met een programma voor elke behoefte.

Bespaar tot 210 uur tijd per jaar.*****

Het in- en uitladen van je vaatwasser duurt slechts een kwartiertje. Dezelfde hoeveelheid vaat met de hand afwassen neemt al snel 60 minuten in beslag. Je bespaart dus tot 45 minuten per lading - en tot wel 210 uur per jaar!

Hoe je zelfs 's nachts fluisterstil kunt afwassen.

Doe de afwas met een stille vaatwasser van Bosch. Fluisterstil.

De keuken is meer dan alleen een plek om te koken. Het is een plek waar we elkaar ontmoeten. Een plek waar we ons thuis voelen. Het is ook de plek waar we werken, naar muziek luisteren, spelen met onze kinderen of gezellig tafelen met gasten. Daarom hebben we de Bosch vaatwassers zo geruisloos mogelijk gemaakt. Ons geruisloze 50 °C-programma biedt een bijzonder stille werking. Dit zal je vooral 's nachts waarderen of als je keuken verbonden is met de woonkamer.

*Voor vaatwassers. Bron: Euromonitor, volume van de opbrengsten in 2018.
**Gebaseerd op 9,5 liter waterverbruik van een vaatwasser. Waarden kunnen variëren volgens model en merk
***Intern onderzoek gebaseerd op de vergelijking tussen een vaatwasser en handafwas. 40 liter (handafwas) - 9,5 liter (vaatwasser), 8500 liter besparing gebaseerd op 280 cycli per jaar.
****Met Eco 50 °C-programma. Waarden kunnen variëren volgens model en merk.
*****Intern onderzoek gebaseerd op de vergelijking tussen een vaatwasser en handafwas. 60 min (handafwas) - 15 min (vaatwasser) = 45 min tijdbesparing per cyclus *280 cycli per jaar (210 uur per jaar).