[global.common.btn.skiptocontent]
Huishoudelektro
Inloggen/account maken

Like a pro: glascorrosie vermijden

Hoe vermijd je glascorrosie?

Besteed extra aandacht aan je meest speciale momenten.

Of je nu geniet van een glas dieprode wijn of sprankelend mineraalwater, alles smaakt beter in een kristalhelder glas. Om dat zo te houden, besteden de afwasautomaten van Bosch extra aandacht aan je glazen. Maar toch: als ze vaak afgewassen worden, kunnen ze dof worden, en een van de redenen daarvoor is glascorrosie.

Glascorrosie leidt tot onomkeerbare schade die het oppervlak van het glas aantast. Een slechte glaskwaliteit, extreem zacht water in de vaatwasser, hoge temperaturen en lange programmacycli: al deze factoren kunnen leiden tot glascorrosie. Overloop onze tips en bescherm je glazen maximaal in de vaatwasser.

Geef je kostbare glazen de nodige houvast.

Bescherm je kostbare glazen.

Glazen met lange stelen zijn bijzonder kwetsbaar in de vaatwasser. De fijne stelen kunnen makkelijk breken wanneer ze tijdens de programmacyclus omvallen. Daarom zorgt onze speciaal ontwikkelde GlassSecure Tray voor extra houvast en de best mogelijke bescherming, niet alleen tegen breken, maar ook tegen krassen.

GlassSecure Tray kopen

Meet de hardheid van het water.

Meet de hardheid van het water.

De waterhardheid is een belangrijke factor om glascorrosie te vermijden. Zacht water zorgt ervoor dat mineralen in het glas oplossen, waardoor sneller krassen ontstaan dan bij hard water. Gebruik de teststrips van Bosch om snel en makkelijk de hardheid van het water te bepalen. Hierdoor kan je de juiste waterontharding op je vaatwasser instellen en je glazen beschermen tegen lage pH-waarden.

Teststrips kopen

Laat je glazen stralen met spoelmiddel.

Spoelmiddel: voeg extra glans toe.

Om te verzekeren dat het water optimaal van je glazen stroomt en deze zo perfect mogelijk drogen en glanzen, voegt je vaatwasser van Bosch tijdens de laatste spoelgang spoelmiddel toe. Verder worden hierdoor ook zeepresten geneutraliseerd en kalkaanslag voorkomen. Vergeet dus niet telkens spoelmiddel bij te vullen voor een perfect stralend resultaat.

Voorkom dat je kostbare glazen breken.

Houd de temperatuur laag voor extra bescherming.

Bescherm je glazen door ze steeds met de nodige zorg te wassen. Het '40º delicaat'-programma voorkomt dat ze breken, maar voorziet ook in optimale zorg voor perfect hygiënische resultaten. Dit alles met één druk op de knop.

MyBosch

Registreer gratis en ontvang 10% korting op originele onderhoudsproducten, accessoires en onderdelen.

Onze service

Vragen? Neem contact op met één van onze medewerkers, elke werkdag van 08u30 tot 17u00.

+32 2 475 70 01

Onze waarden

Bij Bosch kies je voor Duitse precisie, kwaliteit & vakmanschap.

Bosch-verkooppunt

Op zoek naar advies van een expert? Zoek én vind een Bosch verkooppunt in jouw stad of gemeente!