Het beste ijssalon in de stad? Jouw diepvries.

Nu de temperaturen stijgen, neemt ook de vraag naar roomijs toe. Maar waarom zou je altijd ijsjes moeten kopen of roomijs eten? Maak kennis met onze verfrissende ijsbereidingen, die je makkelijk en snel zelf in je eigen diepvriezer maakt. En als klap op de vuurpijl: het is leuk om ze te maken, ze zijn gezonder dan de ijsjes die je koopt en je kan je eigen ideeën met roomijs creëren!

Superfood voor super-ijs: Chiaroomijs met kokosnoot en kiwi.

Superfood voor super-ijs: Chiaroomijs met kokosnoot en kiwi.

Ingrediënten:

  • 6 vormen voor ijs op een stokje
  • 2 kiwi's
  • 300 ml kokosmelk
  • 5 eetlepels chiazaadjes
  • 3 eetlepels agavesiroop

Bereiding:

Doe de kokosmelk, de chiazaadjes en de agavesiroop in een kom en roer tot je een glad mengsel krijgt. Schil de kiwi's, snijd ze in plakjes en leg ze in de vormen. Giet er het kokos/chia-mengsel over en laat gedurende minstens 5 uur invriezen.

Tip: als je de plakjes kiwi aan de zijkanten van de vormen legt, zien je ijsstokjes er schitterend uit!

Bananen? Chocolade? Laten we chocoladebananen op een stokje maken.

Bananen? Chocolade? Laten we chocoladebananen op een stokje maken.

Ingrediënten:

  • 6 houten ijsstokjes
  • 3 rijpe bananen
  • 150 g kookchocolade (kies pure of melkchocolade naar eigen smaak)
  • Gepaste garnering (bijv. fijngehakte amandelen, geraspte kokosnoot, hagelslag)

Bereiding:

Pel de bananen, snijd ze in tweeën en steek in iedere helft een stokje. Leg de banaanhelften op een snijbord en laat ze gedurende ca. 3 uur invriezen. Laat de chocolade smelten (bij voorkeur au bain-marie) en verspreid de garnering over vetvrij bakpapier. Dompel elke banaan onder in de gesmolten chocolade en rol ze daarna snel door de gekozen garnering. Laten afkoelen en opeten, of je kan ze ook invriezen.

Tip: in plaats van houten ijsstokjes kan je ook chocoladestokjes gebruiken.

Ijs, ijs, watermeloen: watermeloen op een stokje.

Ijs, ijs, watermeloen: watermeloen op een stokje.

Ingrediënten:

  • Houten ijsstokjes
  • Een rijpe, zoete watermeloen
  • Vormen

Bereiding:

Snijd de watermeloen in kleine driehoekjes en verwijder indien nodig de zaadjes. Of duw de gewenste vormen uit met behulp van de vormen. Duw een ijsstokje in iedere driehoek, indien nodig maak je een kleine gleuf met een mes. Plaats de driehoekige stukjes watermeloen in het diepvriescompartiment tot ze volledig bevroren zijn.

Tip: je kan ze ook in chocolade dompelen voordat je ze invriest.

Een vitamineboost: smoothie-ijslolly's

Een vitamineboost: smoothie-ijslolly's.

Ingrediënten:

  • 6 vormen voor ijs op een stokje
  • 150 g bosbessen
  • 1 banaan
  • 100 ml room
  • 100 g yoghurt
  • Ca. 30 g muesli-granola

Bereiding:

Meng de bosbessen, de banaan en de yoghurt kort in een blender. Klop de room tot deze stijf is en roer deze door het mengsel. Vul de vormen met wat muesli-granola en voeg het yoghurtmengsel toe. Vergeet niet om ook een stokje in de vorm te steken. Plaats de gevulde vormen dan gedurende minstens 6 uur in de diepvriezer.

Tip: je kan ook zelf experimenteren. Probeer het eens met Griekse yoghurt, melk of andere bessen zoals frambozen!

Naar de Bosch-blenders

MyBosch

Registreer jezelf gratis en profiteer van vele voordelen!

Onze service

Uitstekende service - voor en na uw aankoop.

+49 89 4590-00

bru-bsh@bshg.com

Beleef Bosch

Ontdek kwaliteit, perfectie en betrouwbaarheid.

Zoek een verkooppunt

Zoek verkooppunten bij u in de buurt!