Vertraging in leveringen

Als gevolg van de grote vraag naar onze toestellen en problemen met de beschikbaarheid van onderdelen bij onze toeleveranciers, is de levering van een aantal van onze toestellen momenteel vertraagd of zijn toestellen in sommige gevallen niet leverbaar.

Meer informatie
Informatie over leveringen
Huishoudelektro
Inloggen/account maken

De geschiedenis van Bosch huishoudtoestellen.

Eén ding is niet veranderd met de tijd: onze ambitie om steeds beter te worden.

Al generaties lang maken de huishoudtoestellen van Bosch het dagelijks leven makkelijker. Ze nemen hopen werk uit handen en vragen zelf weinig werk. Al bijna anderhalve eeuw nemen ze talloze huiselijke taken op zich in talloze huishoudens - gewoon om mensen tijd te geven voor meer kwaliteit in hun leven.

Factory building in autumn next to a photo of a top view of a welding line.

Moderne productietechnologie wereldwijd.

Sinds 2020 worden Bosch toestellen wereldwijd geproduceerd. Er zijn 40 productielocaties verdeeld over Europa, de Verenigde Staten, Latijns Amerika en Azië. Dankzij een wereldwijd netwerk van sales, productie en service voorziet Bosch klanten van over de hele wereld van slimme en doordachte Duitse techniek.

White kitchen island with an integrated ventilation cooktop absorbing steam from sauteeing vegetables.

De elegante alles-in-één kookplaat en dampkap.

Door het bundelen van de kracht van inductiekoken met ventilatietechnologie, kan onze innovatieve kookplaat met geïntegreerd ventilatiesysteem zowel koken als stoom vangen, en dat in één elegant toestel. Deze handige oplossing maakt een aparte dampkap overbodig zodat je vrije hoofdruimte hebt tijdens het koken. Perfect voor kookeilanden of keukens met schuine plafonds. Deze oplossing biedt de flexibiliteit die je in je nieuwe keuken voor ogen hebt.

Robert Bosch with staff members in Stuttgart next to an image of a modern showroom.

We bestaan 130 jaar!

In 1886 begon Robert Bosch een winkel met slechts twee medewerkers in Stuttgart, Duitsland. In 2016 vieren we met 375 000 medewerkers wereldwijd het jubileum van ons bedrijf. In de 130 jaar dat we bestaan zijn we gegroeid tot één van de grootste ondernemingen van Duitsland en zijn we actief in meer dan 150 landen: een echt succesverhaal.

Wifi-ready: verbonden toestellen met Home Connect.

Met Home Connect kun je je huishoudtoestellen van Bosch op afstand bedienen, zelfs wanneer je niet thuis bent. Ook na de release in 2015 zijn we niet gestopt met het verder ontwikkelen van slimme huishoudtoestellen. Neem bijvoorbeeld onze innovatie 'Object Recognition' waarbij groenten en fruit herkend worden en advies geeft over de beste bewaarplek in de koelkast. En met 'Connected Dry' kan jouw wasmachine details delen over de volume en het vochtgehalte van je wasgoed zodat je droogautomaat direct het ideale droogprogramma kiest.

A cake baking in a Series 8 Oven.

Droom-oven: perfect bakken en garen.

In 2014 krijgt je oven een slimme update dankzij het huwelijk tussen PerfectBake en PerfectRoast. Deze nieuw ontwikkelde sensorgestuurde functies vertellen je oven precies wat er met je gerechten gebeurt. Automatische aanpassing van de warmte, tijd en temperatuur zorgen gegarandeerd voor perfecte resultaten, bij ieder gerecht.

Innovations in photographs: a gas cooktop with FlameSelect, an open fridge with VitaFresh drawers and a dryer with AutoClean function.

Overdadige innovatie zit in ons DNA.

Bosch gaat voor een record aan innovaties in 2012. Met bijna 90 000 actieve patenten en patent applicaties, kan het bedrijf zich makkelijk meten met de meest innovatieve bedrijven ter de wereld.

Open dishwasher showing sparkling ceramic and plastic dishware.

PerfectDry met Zeolith® technologie.

Bosch's passie voor detail gaat diep. Zelfs moeilijk droogbare plastic vaat kan niet op tegen onze nieuwste vaatwastechnologie. PerfectDry gebruikt het natuurijke mineraal Zeolith® om vocht te binden. Het wordt in warme lucht omgezet, die gelijkwaardig wordt verdeeld en de vaat op een krachtige maar subtiele manier droogt met behulp van een 3D-luchtstroom. Zo wordt alle vaat perfect gedroogd.

Filling liquid detergent into the detergent drawer of a front loading washing machine.

Wasmiddel doseren is precisiewerk.

We werken constant aan het verbeteren van onze producten. Omdat wasmiddelen in 9 op de 10 gevallen slecht worden gedoseerd met de hand, maken we nu wasmachines die het juist doseren vergemakkelijken. De nieuwe i-DOS technologie stemt de dosering van vloeibaar wasmiddel automatisch af op het type en de hoeveelheid wasgoed - tot op de millimeter nauwkeurig. Dat is goed voor uw wasgoed en goed voor het milieu.

Wat overbodig is, daar willen we graag vanaf. Broeikasgassen bijvoorbeeld.

In de jaren '90 worden we ons meer dan ooit bewust van de noodzaak om onze natuurlijke leefomgeving te beschermen. Bosch voert een nieuwe standaard in, door in Duitsland, Griekenland en Spanje volledig over te schakelen op de productie van koelkasten die vrij zijn van cfk's.

Groenten en fruit zijn voortaan langer houdbaar.

In 1989 introduceert Bosch opnieuw een innovatie: de 0°-koeltechnologie. Voortaan blijven groenten en fruit in de koelkast veel langer vers en knapperig.

Eén huishoudtoestel, talloze mogelijkheden.

De jaren 1980 brengen een geheel nieuwe levensstijl - de verwachtingen voor het dagelijks leven liggen hoger dan ooit. Ook wat huishoudtoestellen betreft. Bosch speelt daar meteen op in door voortaan een brede waaier van functies onder te brengen in één en hetzelfde toestel. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Bosch het eerste multifunctionele inbouwfornuis op de markt brengt, met daarin een veelzijdige oven met geïntegreerde microgolffunctie en uitgerust met zelfreinigende technologie.

Van nul naar "Aan tafel!" in een paar minuten.

In de Seventies gaat alles sneller. Tijd wordt een belangrijk goed. In 1973 doet Bosch met de eerste microgolfoven veel werkende vrouwen een groot plezier. En de rest van het gezin ook natuurlijk.

Owner's manual for a washer-drawer placed next to a colourful short sleeveless dress.

Wasmachine en droogautomaat worden één.

Broeken met wijde pijpen. Minirokjes. Gebloemde polyester overhemden. Om al die uitbundige kleren zonder onderbreking te kunnen wassen en drogen, bedacht Bosch de eerste gecombineerde wasmachine en -droogautomaat met een non-stopprogramma.

	Cover and detail page of a vintage catalogue showing Bosch small home appliances

Kleine toestellen met een enorme invloed.

Dankzij droogkappen, elektrische tandenborstels, stofzuigers en tal van andere Bosch-toestellen wordt het leven in de jaren '70 steeds makkelijker. Zelfs een eitje bij het ontbijt is voortaan heel makkelijk perfect te koken, want in 1970 maakt de eerste eierkoker van Bosch zijn entree.

De afwas doen met de hand, die tijd is voorbij.

In de jaren 60 veranderen de rollen en het is niet langer ongewoon dat vrouwen buitenshuis gaan werken. Wij helpen het werk thuis alvast makkelijker maken. De eerste vaatwasser van Bosch maakt een einde aan het tijdperk waarin de afwas een tijdrovende karwei was. Tijd, werk en water worden nu bespaard. En levert altijd een glanzend resultaat af.

Wassen, spoelen, centrifugeren - het gaat allemaal vanzelf!

De eerste serie wasmachines van Bosch verlaat in 1958 de fabriek. De was doen is voortaan een bijzaak in het huishouden.

De eerste keukenmachine van Bosch.

Elektrische toestellen vinden meer en meer hun weg naar het moderne huishouden. Bosch brengt de eerste keukenmachine op de markt. De Neuzeit I kan roeren, kneden, hakken, snijden, pureren, malen en raspen. Het toestel neemt vrouwen veel werk in de keuken uit handen en maakt koken en bakken een stuk eenvoudiger.

Toen al mooi, nu een klassieker.

Bosch lanceert een koelkast die uitblinkt door haar intelligent gebruik van indeelruimte en verbazend hoge diepvriescapaciteit. Maar ook het fraaie, slanke design draagt aanzienlijk bij aan de enorme populariteit van deze koelkast. Een klassieker die ook vandaag de dag nog te vinden is in menig huishouden - zij het uitgerust met de meest geavanceerde technologie, uiteraard.

Een nieuw hoofdstuk in ons succesverhaal. De eerste elektrische koelkast van Bosch.

In 1933 presenteert Bosch in Duitsland het eerste huishoudtoestel. Een kleine elektrische koelkast met een capaciteit van 60 liter, met een opvallende, ronde vorm.

De toekomst van de huishoudelektro begint hier.

Rond 1929 telt het Bosch-concern al meer dan 10 000 werknemers en is het actief over de hele wereld - maar tot dusver alleen op het gebied van motorvoertuigen en industriële technologie. De crisis, die aan het einde van de jaren '20 om zich heen grijpt, dwingt Bosch om nieuwe wegen in te slaan. Eén daarvan is de markt voor huishoudtoestellen, die tot dan alleen in grote huishoudens en instellingen te vinden waren.

Met zijn eerste werkplaats legt Robert Bosch de basis voor Bosch Huishoudtoestellen.

Met de oprichting van een werkplaats voor precisie-instrumenten en elektrotechniek schrijft Robert Bosch in Stuttgart het eerste hoofdstuk van zijn succesverhaal. Van bij het begin heeft hij maar één doel voor ogen: altijd het allerbeste maken. ZIjn uitgangspunt: eerlijk vakmanschap is belangrijker dan snelle winst. Daarom onderscheidt ieder Bosch-product zich al 130 jaar lang door technische perfectie, volledige betrouwbaarheid en kwaliteit zonder concessies.

MyBosch

Registreer je nu gratis en geniet van tal van voordelen zoals -10% korting op originele onderdelen en onderhoudsproducten.

Onze service

De Bosch-consulenten beantwoorden al je vragen van maandag tot en met vrijdag, van 9u tot 16u30

Ontdek Bosch

Ontdek kwaliteit, perfectie en betrouwbaarheid.

Bosch-verdeler?