
Recept overzicht
- Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
- Aantal personen: 1 - 6
- Bereidingstijd: 20 min
- Kooktijd: 20 min
Ingrediënten
Voor het brood:
|
Voor garnering:
|
Voorbereiding
Broodbereiding
1. Meng in de OptiMum-kom de bloem en verse bakkersgist (of 5 g droge gist om te verdunnen)
2. Voeg vervolgens het zout toe (let op dat het zout niet vermengt met de gist), suiker en ei.
3. Kneed 3 tot 4 minuten tot een glad deeg is verkregen, voeg dan 30 g zachte boter toe. Kneed nogmaals 5 min.
4. Vouw het deeg zodat het een bal vormt. Dek af met huishoudfolie en laat het deeg ongeveer 2 uur rijzen (dubbel volume).
5. Leg het deeg op het werkvlak en verdeel het in 8 porties tot 8 bollen pasta.
6. Leg de 8 balletjes op je bakplaat en druk ze licht aan. Dek af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen
7. Verwarm je oven voor op 200°C. Bak je brood bruin met een losgeklopt eigeel en bestrooi met sesamzaadjes.
8. Bak gedurende 15 minuten en laat afkoelen.
Bereiding van de burger
1. Bak in een pan de burger naar keuze (rundvlees, kip, groenten…) en laat de uien karamelliseren.
2. Snijd je broden doormidden en stel je ingrediënten samen: kaas, zongedroogde tomaten, gekarameliseerde uien, jonge scheuten uit je SmartGrow.
3. Plaats je burger in je pan op een laag vuur om te bakken en de kaas te laten smelten.
4. Smakelijk!