
Onze beste verwentips en recepten voor Moederdag.
Op 9 mei verdienen alle moeders het om eens speciaal in de bloemetjes te worden gezet! Het is een dag die over de hele wereld wordt gevierd. Een waardevolle dag waarbij zowel jong en oud de liefde trachten terug te geven die ze van hun moeder hebben gekregen. Kortom, de ideale gelegenheid om haar eens lekker in de watten te leggen. In dit artikel ontdek je de beste verwentips en verrassende recepten voor een onvergetelijke Moederdag.
Vergeet die jaarlijkse bos bloemen en pralines! Stroop je mouwen op en toon hoe graag je haar wel ziet, dankzij deze heerlijke en verrassend eenvoudige recepten. Wie bieden je een een volwaardig menu van A tot Z, klaargemaakt met behulp van onze favoriete Bosch keukentoestellen. Ontdek onze verkwikkende Bessensmoothie, verrassende Broodjes gevuld met ei, hartige Appelroosjes met abrikozenvulling en verfrissende Cake met citroen, tijm en yoghurt. Onze recepten kunnen volledig naar wens worden aangepast en geserveerd worden als ontbijt, lunch of dessert. Of serveer ze in stijl door haar te verrassen met een verrukkelijk ontbijt op bed! Steek voor deze bijzondere dag de handen eens flink uit de mouwen en geniet als chef-kok van de geur van vers geperste citroenen en vers gezette koffie. De keukentoestellen van Bosch steken alvast een handje toe tijdens de bereiding, zodat jij volledig kan focussen op wat echt telt: je moeder verwennen.
Ingrediënten:
Voor de kom:
1 diepgevroren banaan
1 kom bosbessen
1 kom aardbeien
1 kom frambozen
¼ kop Griekse yoghurt
½ kop roomijs
Voor de topping:
¼ kom aardbeien
¼ kom bosbessen
¼ kom bosbessen
2 el geschaafde amandelen
1 el gedroogde eetbare bloemen
eventueel 1 tl pompoenpitten
Benodigdheden:
Blender zoals Bosch VitaPower
Stappen:
1. Mix de ingevroren banaan, bosbessen, aardbeien, frambozen, Griekse yoghurt en ijs in een blender tot een gladde massa.
2. Schenk de smoothie in een kom en werk af met ¼ kop aardbeien, ¼ kop bosbessen, 2 eetlepels geschaafde amandelen, 1 eetlepel gedroogde eetbare bloemen en 1 theelepel pompoenpitten.
Ingrediënten:
4 sneetjes brood
4 eieren
300 g zure room
100 g crème fraîche
150 g tuinkers
½ ui
1 bos radijzen
zout
peper
bakolie
Benodigdheden:
oven
snijplank
mes
uitsteekvorm
grote kom
garde
grote koekenpan
Stappen:
1. Verwarm de oven voor tot 160 °C. Snipper de ui. Hak de tuinkers grof. Snijd de radijzen in dunne schijven. Steek een opening uit in het midden van het brood met een uitsteekvorm.
2. Roer de zure room en de crème fraîche goed door elkaar in een grote kom (je kunt ook een keukenrobot of staafmixer gebruiken). Voeg de radijzen, ui en tuinkers toe. Breng op smaak met peper en zout.
3. Smelt een klontje boter in een grote koekenpan en rooster de sneetjes brood langs elke kant gedurende 1 à 2 minuten op een matig vuurtje. Zodra het sneetje aan beide kanten licht is geroosterd, breek een ei in de opening en zet de pan in een oven voorverwarmd op 160 °C gedurende 3 à 5 minuten, tot het eiwit en het eigeel stevig zijn.
4. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de verse dip van room en radijzen. Werk af met een beetje tuinkers. Smakelijk!
Ingrediënten:
2 appels
Sap van een halve citroen
1 kaneelstokje
360 ml water
2 vellen bladerdeeg
50 g hazelnoten
3 el abrikozenjam
boter voor invetten
Benodigdheden:
snijplank, mes, citruspers, grote kom, steelpan, oven, muffinvormen
Stappen:
1. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd ze kruislings in dunne reepjes.
2. Doe de appel en het citroensap in een grote kom. Roer goed door elkaar. Doe vervolgens de appel, het citroensap en het kaneelstokje in een kleine steelpan met een kleine hoeveelheid water. Breng langzaam aan de kook en laat ca. 2 - 3 minuten koken. Haal van het vuur, laat de appels uitlekken, verwijder het kaneelstokje en zet opzij.
3. Verwarm de oven voor tot 190 °C. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in de lengte in repen van ongeveer de breedte van 4 vingers. Dit deeg zal de basis vormen van de roosjes en ervoor zorgen dat de appelblaadjes perfect op hun plaats blijven.
4. Breng de abrikozenjam en de rest van het water in een kleine steelpan gedurende 3 à 5 minuten aan de kook op een matig vuurtje. Roer goed door elkaar. Haal van het vuur en zet opzij.
5. Mix de hazelnoten bijna helemaal fijn met behulp van een keukenrobot of een staafmixer.
6. Het schikken van de cupcakes vereist nu extra veel aandacht. Verdeel de abrikozenjam gelijkmatig over de repen bladerdeeg. Strooi de gemalen hazelnoten over de jam. Leg vervolgens een rij appelplakjes, met de halve maanzijde naar boven, op de jam. Vouw de onderste helft van het bladerdeeg omhoog, zodat de appelschijfjes erin vallen. Rol voorzichtig van links naar rechts op tot een roos. Zet de gebakjes in een licht beboterde muffinvorm en bak in een voorverwarmde oven van 190 °C gedurende 30 à 35 minuten.
7. Laat volledig afkoelen. Bestrooi met poedersuiker.
Ingrediënten:
Voor de cake:
1 1/2 kop (190 g) bloem
2 el bakpoeder
1/2 tl zout
8 el (113 g) boter, in stukjes gesneden, op kamertemperatuur
1 1/4 kop (225 g) suiker
2 el verse tijm, fijngehakt
2 el citroenzeste
3 eieren
1/2 kop (150 g) Griekse yoghurt
1 koffielepel vanille-extract
2 el citroensap
Voor het glazuur:
125 g poedersuiker
3 el citroensap
1/2 vanillestokje, uitgeschraapt
Benodigdheden:
Cakevorm
Mengkommen
Rubberen spatel
Bakpapier
Stappen:
1. Verwarm de oven voor tot 175 °C. Bestrijk de cakevorm met boter en bekleed tot over de korte randen met een strook bakpapier. Klop de bloem op met het bakpoeder en het zout. Zet opzij.
2. Klop de stukjes boter op en voeg dan langzaam de suiker, de zeste van citroen en de verse tijm toe. Klop tot een luchtig mengsel en voeg dan één voor één de eieren toe. Meng de yoghurt met het citroensap en het vanille-extract in een kleine kom.
3. Spatel de helft van de droge ingrediënten door het botermengsel en voeg dan de yoghurt toe. Voeg de rest van de bloem toe en roer alles goed door elkaar. Giet het beslag in de cakevorm en bak ongeveer 35 minuten op 175 °C, of tot een tandenstoker die je in het midden van de cake prikt er schoon uitkomt. Laat 15 minuten afkoelen op een rooster alvorens de cake uit de vorm te halen.
4. Van zodra de cake volledig is afgekoeld, kan je aan het glazuur beginnen. Roer alle ingrediënten door elkaar tot je een glad mengsel krijgt. Leg de afgekoelde cake op een vel bakpapier en besprenkel met glazuur. Garneer met een beetje citroenschil en vers geritste tijm. Laat opstijven alvorens te serveren en te snijden.
Tip: Het is belangrijk om voor dit recept verse, biologische citroenen te kopen, omdat de schil daarvan onbespoten en dus veilig is om te eten. Was de citroenen grondig.
De perfecte ontbijttafel.

We beginnen met het versieren van de feesttafel. Denk eerst aan de algemene look die je wenst te creëren. Waarom geen warm, neutraal tafelkleed met speelse servetten en geborduurde bloemmotieven? Een mooi boeket brengt de nodige kleuren en lentesfeer in huis. Enkele zelfgemaakte kaartjes, tekeningen en gepersonaliseerde cadeautjes in het midden van de tafel zijn dan weer een echte blikvanger. En met een stijlvolle kaars zorg je meteen voor een hartverwarmend gevoel.
Een goede planning is de sleutel voor een geslaagd ontbijt op bed. Onze Bosch keukentoestellen besparen een hoop tijd en helpen je in elke stap van de bereiding, voor een perfect resultaat. Met een MUM keukenrobot om perfect deeg te kneden, beschik je over een persoonlijke keukenhulp. Dit toestel is veelzijdig in gebruik en garandeert een moeiteloze bereiding. Vergeet het brood niet uit de Bosch broodroosterte halen wanneer je haar geliefkoosde kop koffie aan het zetten bent. Selecteer enkele stukken van haar favoriete fruit en laat de VitaPower blender met slechts een druk op de knop een verkwikkende smoothie maken. En met de Styline handmixer kan je snel nog wat verse room opkloppen om met je zelfgemaakte cake te serveren.

Als je voor Moederdag een groot familiefeest organiseert, maak dan de Appelroosjes en de Cake met citroen, tijm en yoghurt een uur op voorhand klaar. Serveer de Bessensmoothie en de Broodjes gevuld met ei op grote borden om ze bij iedereen nog meer in de smaak te doen vallen. Een broodrooster van Bosch op of naast de tafel biedt je de mogelijkheid om je gasten warme sneetjes brood voor te schotelen.
Welke moeder wordt nu niet graag getrakteerd op een heerlijke maaltijd die met veel liefde en oog voor detail is bereid? Laat je moeder dus voor een keer volledig ontspannen terwijl ze omringd wordt door haar dierbaren.
Ontbijt op bed.
Op een stille zondagmorgen het ontbijt klaarmaken voor iemand die nog slaapt, is dat nu geen prachtig gebaar? Dankzij onze inspirerende recepten kan je een grote familiebijeenkomst organiseren, of je moeder een intieme, culinaire ervaring schenken. Zelfgemaakte, hartverwarmende gerechten die elke moeder wel weten te bekoren. Met oog voor detail en veel liefde bereid. Pure verwennerij op bed geserveerd. Gewoon onweerstaanbaar voor elke moeder! Gebruik onze tips om jouw moeder te verrassen met de perfecte brunch.
Voor de hardwerkende moeder.

Serveer een verzorgd ontbijt boordevol kleine lekkernijen om je hardwerkende te plezieren. Vul een houten dienblad met versgebakken appelroosjes, een linnen servet, een warme kop koffie, melk en een glas vers geperst sinaasappelsap zodat ze meteen de nodige energieboost krijgt.
Voor de moeder die graag uitslaapt.
Als je moeder graag wat langer in bed blijft liggen, verras haar dan met een geweldig ontbijt op bed. Serveer een verleidelijk stuk citroentaart en een grote kop Earl Grey thee om haar dag op een fantastische manier in te zetten. Leg er een schattig briefje of kaartje bij zodat ze al nippend kan genieten van de lieve woorden die je haar hebt toevertrouwd.
Voor de fitte moeder.
Een actieve moeder wordt het liefst verwend met een gezond ontbijt, dat voldoende vitamines en gezonde voedingsstoffen levert voor een drukke dag op het werk. Maak een verse bessensmoothie en top met vers fruit en hazelnootjes. Zorg ook voor een vers glas groentensap en versier het dienblad met enkele stralende zonnebloemen.
Voor de fijnproever onder de moeders.
Verwen je moeder met een royaal ontbijt op bed. Broodjes gevuld met ei, radijzen, verkwikkende smoothie, koffie met lekkere cookies en andere zoete lekkernijen maken haar culinaire dromen helemaal waar!

Op welke manier je jouw moeder ook in de bloemetjes wilt zetten, één ding is zeker: zij was de eerste om je tranen te drogen, je favoriete chef-kok, je dagelijkse portie inspiratie, je steun en toeverlaat in moeilijke tijden. Je superheld. Een dag volstaat eigenlijk niet om te tonen hoe hard we ze nodig hebben en hoe belangrijk ze wel zijn. Toch halen we hier alles uit de kast om ze zo goed mogelijk te verwennen.
In één woord: dankjewel, moeder! Bedankt voor jouw onvoorwaardelijke steun en liefde. Een innige omhelzing en een mooi dankwoord zijn ongetwijfeld het beste geschenk voor deze bijzondere dag. Onze verwentips en inspirerende recepten zijn echter ideaal om verrassend uit de hoek te komen en je moeder voor de gelegenheid een buitengewone ervaring te doen beleven.