Vertraging in leveringen

Als gevolg van de grote vraag naar onze toestellen en problemen met de beschikbaarheid van onderdelen bij onze toeleveranciers, is de levering van een aantal van onze toestellen momenteel vertraagd of zijn toestellen in sommige gevallen niet leverbaar.

Meer informatie
Informatie over leveringen
Huishoudelektro
Inloggen/account maken

Je koel-vriescombinatie installeren

Je koel-vriescombinatie installeren

Je koel-vriescombinatie installeren

Je kunt je koel-vriescombinatie zelf installeren of het door de deskundigen van de klantenservice van Bosch laten doen.

Als je de koel-vriescombinatie zelf wilt installeren, let dan op de volgende punten:

De plaats van de installatie

Hoe meer koelvloeistof een toestel bevat, hoe meer ruimte er nodig is om het te plaatsen. Als de ruimte te klein is, kan een lekkage tot een ontvlambaar mengsel van gas en lucht leiden. Voor iedere 8 gram koelvloeistof moet er minstens 1 m³ ruimte zijn. De hoeveelheid koelvloeistof in je toestel staat vermeld op het typeplaatje aan de binnenkant van het toestel. Afhankelijk van het model kan je toestel tot 70 kilo wegen.

Toegestane omgevingstemperatuur

De toegestane omgevingstemperatuur is afhankelijk van de klimaatklasse van het toestel. Informatie over de klimaatklasse is te vinden op het typeplaatje. Het toestel functioneert optimaal bij de toegestane omgevingstemperatuur. Als een toestel gebruikt wordt bij een lagere omgevingstemperatuur dan is aangegeven voor zijn klimaatklasse, zou een minimumtemperatuur van +5°C geen schade aan het toestel mogen veroorzaken.

Als er meerdere koel-vriescombinaties naast elkaar geïnstalleerd worden, moet er tussen de toestellen een afstand van 15 cm aangehouden worden.

Heb je nog vragen over het installeren van een koel-vriesinstallatie, neem dan contact op met de klantenservice van Bosch.

Contact & info

Bosch Service

Buitengewone service, voor of na uw aankoop.

De Bosch consulenten staan ter uwer beschikking voor al uw vragen.
02/475 70 01 (9u00 – 16u30)

Boek online een technieker

Laat uw toestel snel en eenvoudig herstellen door een Bosch expert, boek nu online een afspraak en kies de voor u best passende datum.

Online handleiding

Vind alle nuttige informatie over uw toestel nu snel en gemakkelijk via de online handleiding.

Bosch eShop

Koop al je toestellen, accessoires en originele onderdelen rechtstreeks van de fabrikant op de Bosch shop.