Vertraging in leveringen

Als gevolg van de grote vraag naar onze toestellen en problemen met de beschikbaarheid van onderdelen bij onze toeleveranciers, is de levering van een aantal van onze toestellen momenteel vertraagd of zijn toestellen in sommige gevallen niet leverbaar.

Meer informatie
Informatie over leveringen
Huishoudelektro
Inloggen/account maken

Je koelkast installeren

Je koelkast installeren

Je koelkast installeren

Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden als je een koelkast gaat installeren. Misschien wil je de installatie overlaten aan de deskundigen van de klantenservice van Bosch. Als je de koelkast zelf wilt installeren, let dan op de volgende punten:

De plaats van de installatie

Hoe meer koelvloeistof een toestel bevat, hoe meer ruimte er nodig is om de koelkast te plaatsen. Als de ruimte te klein is, kan een lekkage tot een ontvlambaar mengsel van gas en lucht leiden. Voor iedere 8 gram koelvloeistof moet er minstens 1 m³ ruimte zijn. De hoeveelheid koelvloeistof in je koelkast staat vermeld op het typeplaatje aan de binnenkant van het toestel. Afhankelijk van het model kan je toestel tot 65 kilo wegen.

Toegestane omgevingstemperatuur

De toegestane omgevingstemperatuur is afhankelijk van de klimaatklasse van het toestel. Informatie over de klimaatklasse is te vinden op het typeplaatje. Het toestel functioneert optimaal bij de toegestane omgevingstemperatuur. Als een toestel met klimaatklasse SN gebruikt wordt bij een lage omgevingstemperatuur, zou een minimumtemperatuur van +5°C geen schade aan het toestel mogen veroorzaken.

Voor het eerste gebruik

Houd het informatiemateriaal bij de hand voor je de koelkast gaat installeren en verwijder het plakband en de beschermingsfolie. Maak het toestel schoon.

Elektriciteitsaansluiting

Verbind je koelkast niet met een energiebesparende stekker, maar wel met een lijn- of sinusomvormer. Lijnomvormers worden gebruikt bij PV-systemen met een rechtstreekse verbinding met het openbare elektriciteitsnet. Voor geïsoleerde opstellingen moet een sinusomvormer gebruikt worden. Geïsoleerde opstellingen, bijvoorbeeld op schepen of in berghutten, hebben geen rechtstreekse verbinding met het openbare elektriciteitsnet.

1. Wacht minstens een uur voor je het toestel installeert, om schade aan de compressor te voorkomen.
2. Verbind het toestel met een correct geïnstalleerd stopcontact. Het stopcontact moet voldoen aan de volgende specificaties: Stopcontact 220 V – 240 V
Aarding 50 Hz
Zekering 10 A – 16 A
Buiten Europa: controleer of het aangegeven stroomtype voor het toestel compatibel is met de waarden van je stroomvoorziening. De gegevens van het toestel staan op het typeplaatje.
3. Verbind het toestel met een stopcontact in de buurt van het toestel. Het stopcontact moet goed toegankelijk zijn, ook nadat het toestel geïnstalleerd is.

De installatie van de koelkast is gereed.

Contact & info

Bosch Service

Buitengewone service, voor of na uw aankoop.

De Bosch consulenten staan ter uwer beschikking voor al uw vragen.
02/475 70 01 (9u00 – 16u30)

Boek online een technieker

Laat uw toestel snel en eenvoudig herstellen door een Bosch expert, boek nu online een afspraak en kies de voor u best passende datum.

Online handleiding

Vind alle nuttige informatie over uw toestel nu snel en gemakkelijk via de online handleiding.

Bosch eShop

Koop al je toestellen, accessoires en originele onderdelen rechtstreeks van de fabrikant op de Bosch shop.