Het beste ijssalon bij jou in de buurt? De diepvriezer.
Nu het buiten weer wat warmer wordt, is een verfrissend ijsje vaak meer dan welkom. Maar waarom zou je altijd naar de winkel moeten om schepijs te kopen? Met onze inspirerende recepten kan je in je eigen diepvriezer de lekkerste ijsjes klaarmaken. Snel, eenvoudig, én gezonder dan roomijs uit de supermarkt!

Supergezonde ijsjes met chiazaad, kokos en kiwi
Ingrediënten:
- 6 ijsvormpjes met stokje
- 2 kiwi’s
- 300 ml kokosmelk
- 5 el chiazaad
- 3 el agavesiroop
Bereiding:
Roer de kokosmelk, chiazaadjes en agavesiroop in een kom tot je een glad mengsel krijgt.
Schil de kiwi’s, snijd ze in plakjes en leg ze in de ijsvormpjes.
Giet het mengsel in de vormpjes en leg ze gedurende 5u in de diepvriezer.
Tip: Als je de plakjes kiwi aan de buitenkant van de vormpjes legt, zien de ijsjes er geweldig uit!

Banaan en chocolade: alle gekheid op een stokje!
Ingrediënten:
- 6 houten ijsstokjes
- 3 rijpe bananen
- 150 g kookchocolade (zwart of melk)
- Toppings naar keuze (amandelschilfers, kokosrasp, hagelslag)
Bereiding:
Pel en halveer de bananen. Steek een stokje in elke helft. Leg ze op een snijplank en vries ze in gedurende 3u.
Smelt de chocolade au bain-marie en strooi de toppings op een vel bakpapier.
Dip de bananen in de gesmolten chocolade en rol ze in de toppings.
Laat nog even afkoelen alvorens je ervan proeft, of vries ze opnieuw in.
Tip: In plaats van houten stokjes kan je ook chocoladestokjes gebruiken!

Watermeloenijsjes
Ingrediënten:
- Houten ijsstokjes
- 1 rijpe, zoete watermeloen
- Ijsvormpjes
Bereiding:
Snijd de watermeloen in driehoekjes en verwijder de zaadjes indien nodig. Je kan ook vormpjes gebruiken om de watermeloen uit te snijden.
Steek een houten stokje in elk stukje watermeloen en leg ze in de diepvriezer tot ze volledig bevroren zijn.
Tip: Dip de stukjes watermeloen in gesmolten chocolade alvorens ze in te vriezen.

Pure vitamineboost: Smoothie ijsjes
Ingrediënten:
- 6 ijsvormpjes met stokje
- 150 g blauwe bessen
- 1 banaan
- 100 ml room
- 100 g yoghurt
- 30 g granola
Bereiding:
Mix de blauwe bessen, banaan en yoghurt kort in de blender.
Klop de room stijf en voeg toe aan het mengsel.
Doe een beetje granola in de vormpjes en voeg dan het yoghurtmengsel toe.
Vries de ijsvormpjes in gedurende min. 6u.
Tip: Experimenteer gerust met andere ingrediënten! (Griekse yoghurt, melk, frambozen,…)