[global.common.btn.skiptocontent]
Huishoudelektro
Inloggen/account maken

Top 5 buitengewone bakingrediënten

Met deze speciale ingrediënten wordt het liefde bij de eerste hap.

Wie een taart of cookies wilt bakken, heeft altijd ingrediënten zoals boter, bloem, suiker en eieren op zijn lijst staan. Tijd om wat meer te experimenteren in de keuken door speciale ingrediënten te gebruiken die uw taart en gebak naar een hoger niveau zullen tillen. Ontdek onze top 5 ingrediënten die je niet meteen in een taart verwacht.

Azijn: doet uw beslag rijzen.

Azijn zorgt niet alleen voor een pittige smaak in salades, het is ook een veelzijdig bakingrediënt. Dankzij zijn chemische eigenschappen kunnen uw taart en koekjes rijzen tijdens het bakproces. Azijn kan ook perfect karnemelk vervangen. Doe een eetlepel azijn en melk in een maatbeker, laat vijf minuten staan en gebruik dit mengsel zoals u karnemelk zou gebruiken. Als u het eenmaal geprobeerd hebt, ziet u waarom azijn de rijzende ster is voor het maken van taart en gebak.

Kruiden worden vaak gebruikt om lekkere gerechten op smaak te brengen, maar hun delicate aroma's passen ook prima bij een brede waaier van gebak en desserts.

Chilipeper: combineer zoet met pikant.

Kruiden worden vaak gebruikt om lekkere gerechten op smaak te brengen, maar hun delicate aroma's passen ook prima bij een brede waaier van gebak en desserts: van warme, kruidige chocolademelk tot cake met een pittige smaak - de combinatie van zoet en pikant is een waar genot voor uw smaakpapillen. Voeg een snufje chilipoeder toe aan uw chocoladebeslag voor een pittige, evenwichtige en buitengewone smaak.

De aardappel: houdt gebak langer vers.

De aardappel: houdt gebak langer vers.

U wilt uw taart langer bewaren omdat u hem een paar dagen voor het serveren moet klaarmaken? Doe gewoon aardappelen in uw beslag. Rasp hiervoor drie rauwe, geschilde aardappelen en voeg ze aan uw beslag toe. Met hun neutrale smaak merkt niemand het verschil, maar blijft uw taart veel langer vers dankzij het aanwezige zetmeel.

Bieten: zorgen voor een zoete smaak op natuurlijke wijze.

Bieten: zorgen voor een zoete smaak op natuurlijke wijze.

Wilt u liever niet teveel suiker gebruiken voor de bereiding van uw gebak? Probeer bieten! Maak een lekker hartige en zachte taart door bieten aan uw beslag toe te voegen. Hun aroma's worden nog lekkerder in combinatie met chocolade en geven gebak een bijzonder rijke smaak.

Quinoa: voor glutenvrij gebak.

Quinoa: voor glutenvrij gebak.

Er bestaan heel wat glutenvrije recepten, maar ze vereisen meestal speciale bloemmengsels die alleen in een beperkt aantal kruidenierszaken verkrijgbaar zijn. Wie had nu kunnen denken dat quinoa dé oplossing zou zijn? Vervang de bloem in het beslag door gekookte quinoa en maak een heerlijk zachte taart waarvan niemand zal geloven dat die glutenvrij is.

MyBosch

Registreer gratis en ontvang 10% korting op originele onderhoudsproducten, accessoires en onderdelen.

Onze service

Vragen? Neem contact op met één van onze medewerkers, elke werkdag van 08u30 tot 17u00.

+32 2 475 70 01

Onze waarden

Bij Bosch kies je voor Duitse precisie, kwaliteit & vakmanschap.

Bosch-verkooppunt

Op zoek naar advies van een expert? Zoek én vind een Bosch verkooppunt in jouw stad of gemeente!