Ingrediënten

  • 175g honing
  • 140g basterdsuiker
  • 100g amandelpoeder
  • 50g gekonfijte sinaasappel
  • 2g kaneelpoeder
  • 1g gemalen nootmuskaat
  • 5g citroensap
  • 15g Kirsch
  • 225g bloem
  • 1g bakpoeder
  • Bloemsuiker voor de afwerking

Stap 1

Verwarm de oven voor tot 170 °C met “Boven-/onderwarmte”. Bedek een bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Doe de amandelpoeder, kruiden, bloem en bakpoeder in de mengkom van de MUM5 Home Professional keukenrobot.

Stap 3

Verhit de suiker en de honing tot 90ºC en giet het mengsel in de mengkom van de robot.

Stap 4

Meng het mengsel uit de vorige stap met de roergarde van de keukenrobot. Voeg vervolgens gekonfijte sinaasappel, citroensap en Kirsch toe en blijf mengen tot je een deeg bekomt.

Stap 5

Laat het deeg 30-45 minuten rusten. Rol het nadien uit tot een dikte van 6 mm op een vel bakpapier. Steek cookies uit met behulp van een ronde uitsteekvorm.

Stap 6

Bak de cookies ca. 10 à 12 minuten.

Stap 7

Bestrooi de cookies met wat bloemsuiker.