[global.common.btn.skiptocontent]
Huishoudelektro
Inloggen/account maken

Stap voor stap: hoe je koelkast vers en schoon houden

Je koelkast detoxen

Je koelkast detoxen

Je gebruikt je koelkast iedere dag. Maar hoe vaak maak je ze schoon? Om je voeding veilig te bewaren en te verzekeren dat je koelkast altijd vers en schoon ruikt, moet je ze om de paar weken eens goed schoonmaken. Zo riskeer je geen vreemde geuren waar te nemen en zal alles er nog even goed uitzien wanneer je telkens weer de deur opent.

Ze houden ook van sponsbaden

Ze houden ook van sponsbaden

Was de legplanken en laden niet in de afwasautomaat. Leg ze op het aanrecht en spoel ze af met warm water en een spons. Daarna wrijf je ze grondig droog. Zodra de binnenwanden van je koelkast droog zijn, kan je de legplanken en laden terugplaatsen. Tot slot reinig je de dozen waarin je je producten bewaart, plaats ze terug op de legplanken en schakel je koelkast terug in.

Je koelkast houdt van wattenstaafjes

Je koelkast houdt van wattenstaafjes

Haal de bakken en laden uit de koelkast en reinig de binnen- en buitenwanden van de koelkast met een spons. Bij roestvrijstalen deuren raden we onze verzorgingsdoekjes voor roestvrijstalen oppervlakken aan. De afvoerkanalen die zich doorgaans aan de achterkant van de koelkast bevinden, reinig je het beste met wattenstaafjes of een tandenborstel. Zorg ervoor dat je reinigingswater niet in de lampjes of bedieningselementen terechtkomt. Voor de dichtingen aan de deur gebruik je schoon water.

Verzorgingsdoekjes voor roestvrijstalen oppervlakken

Een zachte dood

Een zachte dood.

Voordat je de bacteriën in je koelkast de oorlog verklaart, berg je de producten in gekoelde tassen samen met enkele koelelementen in je kelder op, of bij de buren. Schakel eerst de koelkast uit. Gebruik geen schuursponsjes of agressieve reinigingsmiddelen. Gebruik warm water, een zachte spons of doek, en een pH-neutraal afwasmiddel.

Eenvoudige versheid

Eenvoudige versheid.

Deze reiniger voor de koelkast werd speciaal samengesteld voor Bosch koelkasten en verzekert een grondige en hygiënische netheid. Kom hier te weten hoe je geurtjes in je koelkast vermijdt.

Reiniger kopen

Probleemloos ontdooien met noFrost

Probleemloos ontdooien met noFrost

De meeste koelkasten van Bosch beschikken tegenwoordig over de NoFrost-technologie, waardoor het kostelijke, maar noodzakelijke ontdooien niet langer nodig is. Als je je koelkast nog moet ontdooien, haal je er gewoon de diepvriesproducten uit, die je tijdelijk op een koele plaats opbergt. Schakel je koelkast uit en plaats een volle pan warm water op een bord of schaal in het diepvriescompartiment. Wrijf het oppervlak schoon met een vochtige doek, wrijf het diepvriescompartiment droog, schakel de koelkast in, plaats de diepvriesproducten terug en sluit de deur.

MyBosch

Registreer jezelf gratis en profiteer van vele voordelen!

Onze service

Uitstekende service - voor en na uw aankoop.

+49 89 4590-00

bru-bsh@bshg.com

Beleef Bosch

Ontdek kwaliteit, perfectie en betrouwbaarheid.

Zoek een verkooppunt

Zoek verkooppunten bij u in de buurt!