Ingrediënten

  • 25 lasagnevellen
  • 500 g geraspte mozzarella

Bechamelsaus (zie stap voor de bereiding)

  • 40 g zachte boter
  • 20 g bloem
  • 400 ml volle melk
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper

Voor de Bolognesaus

  • 1 kg vers rundsgehakt
  • 250 g gesnipperde ui
  • 50 g fijngehakte look
  • 100 g selder in blokjes gesneden
  • 300 g wortelen in blokjes gesneden
  • 5 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 3 laurierblaadjes
  • 100 g ongezouten boter
  • 300 ml rode wijn
  • 150 ml olie
  • 800 ml gepelde tomaten in blik – gemixt
  • peper, zout en suiker naar smaak
  • fijngehakte peterselie als garnituur
Een roestvrijstalen pan op een elektrisch fornuis. Op de achtergrond zijn keukenapparatuur en keukengerei zichtbaar.
Met de handen roert u kokende vloeistof in een pan, tijdens het koken of bereiden van voedsel.
Met de handen roert u kokende vloeistof in een pan, tijdens het koken of bereiden van voedsel.
Een hand die in een bakje met een gele, geleiachtige substantie steekt, waarschijnlijk een dessert of ander voedsel.

Stap 1

  • Dompel de lasagnevellen 4 minuten onder in kokend water.
  • Bestrijk ze nadien met een beetje olie.
Handen gieten gele vloeistof in een groene pot op het fornuis, tijdens het koken of bereiden van voedsel.
Koken op het fornuis, met een pan met oranje vloeistof en een hand die het met een rood keukengerei roert.
Handen die een keukenmachine gebruiken om ingrediënten voor het koken in de keuken voor te bereiden.
Ham koken in een pan op het fornuis en daarbij een hand in de pan steken om een ingrediënt toe te voegen.
Handen koken eten in een pot op het fornuis, bereiden een maaltijd in de keuken.
De afbeelding toont een kom met wat een hartig gerecht lijkt te zijn, met een lepel in het dikke, oranje mengsel.
Door rode wijn in een pan met zachtjes kokend eten te gieten, ontstaat er een rijk en smaakvol gerecht.
Blender met rode tomatenpuree, hand die een spatel vasthoudt, ingrediënten koken op een oppervlak.
Pittig vleesgerecht met groenten in een donkere kom.

Stap 2

  • Bak de selder, wortelen en uien in een warme pot met olie en boter.
  • Zodra de groenten zacht zijn, voeg je de knoflook en het rundsgehakt toe.
  • Bak het vlees tot het volledig losgekomen en opgedroogd is.
  • Voeg nu de rode wijn toe en laat de alcohol verdampen. Doe er een kruidentuiltje bij van rozemarijn, tijm en enkele laurierblaadjes.
  • Voeg de gemixte tomaten toe en breng op smaak met wat peper, zout en suiker.
  • Laat de saus koken tot het vlees de tomaten en de wijn heeft geabsorbeerd en de saus mooi gebonden is.
Handen koken op een fornuis met potten en pannen, een maaltijd bereiden op een keukenapparaat.
Kookpan met romige soep, garde roerend door de inhoud, stoom opstijgend van de hete vloeistof.
Koken op een gasfornuis, met de hand roeren in een pan met vloeistof, keukenapparatuur zichtbaar op de achtergrond.

Stap 3

  • Smelt de boter in een pan en voeg de bloem progressief toe. Wanneer je een biscuitgeur ruikt, voeg je de melk toe en roer je geduldig tot je een gladde bechamelsaus bekomt.
  • Breng op smaak met peper en zout. Houd de saus goed warm voor de volgende stap.
Ovenbedieningspaneel met digitaal display en handmatige temperatuurregelaar.
Ingrediënten en keukengerei op een donker oppervlak, zoals kaas, pasta en een hand die een keukengerei vasthoudt.
Mensen raspen kaas in een glazen ovenschaal, met op de achtergrond een kom met geraspte kaas en een bord.
Handen bereiden eten, mengen ingrediënten in een glazen ovenschaal, omringd door ander kookgerei.
Ingrediënten voor het koken: gehakt, kaas, pasta en kookgerei op een donker oppervlak.
Ingrediënten en voorbereiding: kruiden, pasta, kaas en een handje om toppings aan een gerecht toe te voegen.
Voorbereiding: met je handen de lasagne, tomatensaus, kaas en pasta in een ovenschaal leggen.
Ingrediënten en keukengerei op een donker oppervlak, waaronder een pan, kaas en een hand met een lepel.
Rasp de kaas handmatig in een ovenschaal.
Een hand plaatst een gerecht in een voorverwarmde oven. De binnenkant van de oven is zichtbaar.
Ovenschotel met gesmolten kaas, borrelende saus en bruine randjes.
Handen versieren een versgebakken lasagneschotel op een houten tafel.
Gebakken lasagneschotel met gesmolten kaas, kruiden en serveerschaal.

Stap 4

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  • Vet een ovenschotel in met een beetje olie of boter.
  • Bedek de schotel met een eerste laag lasagnevellen en voeg 1/3 bolognesesaus, 1/4 bechamelsaus en mozzarella toe. Vorm zo laagjes tot de schotel gevuld is.
  • Bestrijk de bovenste laag met bechamelsaus en mozzarella.
  • Laat de lasagne ca. 45 minuten bakken in de oven.
  • Garneer met gehakte peterselie en serveer.