
Ingrediënten
- 1 vanillestokje
- 150 g boter, op kamertemperatuur
- 150 g bruine suiker
- 1 ei
- 200 g bloem
- 1 el matcha poeder
- 40 g pistachenoten
- 100 g witte chocolade

Benodigdheden
- Oven
- Mes
- Keukenmachine
- Kom
- Baking Sensation accessoire
- Bakplaat
- Bakpapier
- Snijplank
- Vuurvaste kom
Stap 1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Stap 2
Schraap de vanillezaadjes in de kom van de keukenmachine. Klop de boter, suiker en zaadjes luchtig met behulp van de klopper (MUM accessoire). Voeg het ei toe en roer door elkaar. Meng in een andere kom de bloem en het matcha poeder. Verlaag de mengsnelheid van de keukenrobot en voeg geleidelijk het bloemmengsel toe.
Stap 3
Bevestig het Baking Sensation accessoire op de keukenrobot. Giet het deeg in de vulschaal en druk het door met behulp van de stopper. Maak ronde koekjes van het deeg en leg ze nadien op een met bakpapier belegde bakplaat.
Stap 4
Bak de koekjes gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen op een rooster.
Stap 5
Hak ondertussen de pistachenoten en smelt de witte chocolade in een waterbad. Dompel elk koekje halverwege in de chocolade en leg ze op een plaat bekleed met bakpapier. Bestrooi met gehakte pistachenoten en zet de cookies ca. 20 minuten in de koelkast, tot de chocolade stevig is.

Smakelijk !

Gebruikt toestel
Keukenrobot MUM 5
Flexibel toestel voor het bereiden van talrijke gerechten. Nog merkwaardiger dankzij de geïntegreerde weegschaal.