[global.common.btn.skiptocontent]
Huishoudelektro
Inloggen/account maken

Meal preppen, hoe doe je dat?

Ontspannen maaltijden met het hele gezin aan het einde van de dag – een heerlijke schotel om jezelf mee te verwennen... Daar houden we allemaal van. Maar wat als je echt niet weet wat je moet koken? Of wat als je niet veel tijd hebt en toch snel een gezonde en lekkere maaltijd voor jezelf of voor je geliefden wilt klaarmaken? Dit zijn de perfecte redenen voor meal preppen!

Deze trend is gestart door enthousiaste sporters die hun maaltijden van te voren voorbereidden om zich aan hun speciale dieet te houden. Nu is het voorbereiden van maaltijden voor je lunch op kantoor, de schooldag van je kinderen of het avondeten met het hele gezin helemaal in. Iedereen die gezond wil eten, maar ook een gebalanceerd dieet wil en van verse, hoogwaardige ingrediënten houdt, bespaart zo veel tijd. Het voordeel van meal preppen is dat je maar één keer hoeft te koken en de dagen daarna heerlijke maaltijden kunt serveren. Dat betekent ook dat je je klaargemaakte eten op de juiste manier moet bewaren, zodat de smaak en textuur niet verloren gaan. Omdat het verlengen van de houdbaarheid hierin van groot belang is, is er een simpele oplossing om je voedsel langer vers te houden: vacuümverpakken! Het Fresh vacumeersysteem van Bosch helpt je bij het voorbereiden van maaltijden voor de hele week door je slimme keukenhulpen te bieden die eenvoudig in krachtige vacuümapparaten kunnen worden getransformeerd. Dankzij hun technologie kan de 2-in-1 blender, staafmixer en handmixer de houdbaarheid verlengen door klaargemaakte maaltijden onder vacuüm te bewaren. Deze functie tilt meal preppen naar een heel nieuw niveau!

Ontdek alle mogelijkheden, technologieën en producten van het Fresh vacumeersysteem hier

De voordelen van meal preppen.

Tijdbesparende methoden geven je altijd meer vrije tijd en dankzij het meal preppen is de dagelijkse vraag "Wat zal ik vandaag koken?" verleden tijd. Aangezien zelfgemaakt voedsel meestal de lekkerste en gezondste optie is, zou het altijd je eerste keuze moeten zijn. Meal preppen is een geweldige manier om een regelmatig en gezond dieet in je eetroutine te integreren: het geeft je de mogelijkheid om dagenlang te genieten van zelfgemaakt eten dat je bewust hebt bereid, zelfs als je weinig tijd hebt. Zondagen zijn perfect voor meal preppen. Doordeweeks hoeven de voorbereide maaltijden dan alleen nog te worden samengevoegd of opgewarmd. Dit is een snel proces en bespaart je niet alleen extra tijd aan boodschappen, maar maakt het boodschappen doen ook efficiënter. Door een lijstje te maken van wat je moet voorbereiden voor welke dag, koop je alleen wat je nodig hebt en blijft het eten niet te lang liggen. En er zijn nog veel meer voordelen van deze trend: iedereen weet dat vers gemaakte maaltijden beter smaken, zelfs als ze van tevoren zijn bereid. Maaltijden voorbereiden zorgt er niet alleen voor dat je tijd bespaart en flexibeler bent, het zorgt er ook voor dat je zelf de ingrediënten kunt kiezen. Omdat je de voorbereiding zelf doet, kun je ongezonde toevoegingsmiddelen of suikervervangers vermijden. Als jij of een gezinslid een bepaald dieet volgt, kun je je maaltijden voorbereiden volgens je eigen menu, zelfs als je onderweg bent. Als je een maaltijd klaarmaakt voor je gezin of voor jezelf, kun je rekening houden met individuele behoeften en voorkeuren – klinkt dat niet geweldig? Laat je creativiteit de vrije loop!

Verbeter je voedsellevensstijl met het Fresh vacumeersysteem van Bosch

Nog een belangrijk onderdeel van meal preppen is de houdbaarheid. Wat zijn de perfecte bewaaromstandigheden en de beste lunchtrommels om voedsel langer vers en lekker te houden? Aan het eind van de week wil je kunnen genieten van een voorbereide maaltijd die net zo heerlijk en vers smaakt als de maaltijden die je aan het begin van de week had.

Het Fresh vacumeersysteem van Bosch is een simpele oplossing voor meal preppen: met een druk op de knop verwijderen de te combineren 2-in-1 keukenhulpen lucht uit geschikte en stapelbare vacuümcontainers en herbruikbare vacumeerzakken met behulp van een krachtige vacuümpomp. Met de vacuümcontainers en -zakken kun je klaargemaakte maaltijden makkelijk dagenlang in de koelkast bewaren, omdat de vacuümtechniek het voedsel langer vers en lekker houdt. En als je het voedsel in de vriezer bewaart, hoef je je geen zorgen meer te maken om vriesbrand. Zo zorg je ervoor dat het hele gezin iedere dag kan genieten van verse maaltijden, alsof ze op de dag zelf zijn klaargemaakt. Dankzij de 2-in-1-functie helpen de slimme keukenhulpen je niet alleen om je klaargemaakte maaltijden te bewaren, maar ze helpen ook bij elke stap in het voorbereidingsproces. Door bijvoorbeeld de vacuümpomp te verwisselen door verschillende accessoires voor hakken, snijden, pletten, raspen, kneden en roeren, kun je de Bosch staafmixer eenvoudig omtoveren tot een kleine foodprocessor

Of het nu gaat om zelfgemaakte sauzen, gepureerde soep, luxe salades, heerlijke groenten of zoete toetjes: de Bosch 2-in-1 keukenhulpen zijn niet alleen ideaal voor het voorbereiden van maaltijden, maar ook om deze naderhand onder vacuüm te verpakken en te bewaren. Nu we het toch over bewaren en invriezen hebben: het VitaFresh systeem van veel Bosch koelkasten is een waardevolle aanvulling die je de beste bewaaromstandigheden voor groenten en fruit biedt. De koelkasten behouden hiermee een optimale luchtvochtigheid en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan de ideale eisen voor versheid. Dat is de perfecte basis voor het meal preppen!

Meal preppen voor de hele week.

Verder gaat het bij het meal preppen maar om één ding: vooruit plannen! Als je van tevoren een planning maakt van de maaltijden voor de aankomende week, kun je specifiek inkopen doen en het voedsel bereiden zonder ingrediënten te verspillen. Maaltijden die eenvoudig klaar te maken zijn, zijn bijvoorbeeld salades, smoothies, soepen, rijst, pasta en couscous.

Laten we beginnen met het perfecte ontbijt: een verse smoothie geeft ons belangrijke vitamines en kan ons de vitaliteit geven om de dag door te komen. De fruitige, frisse kleur zal het hele gezin aan de ontbijttafel blij maken. Onze tip: maak de smoothies de avond van tevoren klaar om 's morgens je tijd efficiënter te besteden! Met betrekking tot het bewaren biedt de Bosch vacuüm blender de mogelijkheid om onder vacuüm te mixen, zodat de zuurstof in de mengbeker geminimaliseerd wordt. Dit vertraagt het oxidatieproces en zorgt ervoor dat de smoothies, die onder vacuüm gemixt zijn, na 24 uur nog tot 5x meer vitamine C bevatten dan wanneer ze traditioneel zonder vacuüm gemixt zijn.1. Doe je smoothie gewoon in de ToGo-vacuümfles, bewaar hem in de koelkast en beloon jezelf de volgende ochtend door een paar minuten langer uit te slapen en daarna te genieten van een glas boordevol vitamines!

Een gemengde salade met quinoa, wortel, pompoenzaad, komkommer, kikkererwten en fijngehakte amandelen kan afwisseling bieden op kantoor, school of tijdens de lunch thuis. Een heerlijke kom met hummus, falafel, gebakken bloemkool en rijst is ook een gezonde snack om je batterij weer even op te laden voor de tweede helft van de dag. Er zijn verschillende soorten salades en tussendoortjes die je kunt uitproberen als je meals prept. Misschien hebben je kinderen liever een kom met fruitige, zelfgemaakte ontbijtgranen terwijl je zelf voor een hartige versie gaat? Voor het avondeten kun je ook creatief zijn en je gezin verrassen met een klassieker waar iedereen van houdt: pasta met gehakt en tomatensaus. Het beste van dit recept is dat de saus opgewarmd nog beter smaakt dan de dag waarop deze werd gemaakt. Waarom? Omdat alle smaken genoeg tijd hebben gehad om in de maaltijd te trekken! Dit effect wordt zelfs nog versterkt in de vacuümcontainers. We kunnen geen betere redenen verzinnen om meal preppen eens te proberen.

Wil je meteen aan de slag? Hier volgen vier recepten van onze partners bij Kitchen Stories met eenvoudige, overheerlijke ideeën om je maaltijden voor te bereiden:

Onderzoek uitgevoerd door een onafhankelijk laboratorium 08-2018.