De smaak van 1001 nachten: Oosterse aardappelgratin
Deze Oosterse aardappelgratin is een waar genot voor de smaakpapillen. Sinbad zou het niet beter kunnen klaarmaken. En het was nog nooit zo makkelijk: 4D warme lucht garandeert een perfect resultaat op elk niveau van de oven. Laat je verleiden door de Oosterse sfeer en ons geheim ingrediënt: 4D warme lucht.

Ingrediënten | Voor 6 personen
Universele braadslede
Aardappelen:
1 kg, voornamelijk vastkokende aardappelen met rode schil
2 aubergines, ca. 700 g
3 uien
1 teentje knoflook
4 el olijfolie
2 el rozijnen
1 el honing
¼ tl komijn
20 g ras el hanout
Extra:
1/2 bosje bladpeterselie
3 twijgjes pepermunt
Bakpapier
Bereiding
1.
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Was de aubergines, halveer ze en snijd ze in halve maantjes. Pel de uien en het teentje knoflook en hak ze fijn. Doe alle ingrediënten in een kom. Voeg de olijfolie, rozijnen, honing, komijn en ras el hanout toe. Breng op smaak met zout.
2 .
Bekleed de braadslede met bakpapier, schep er het aardappelmengsel op en bak zoals aangegeven.
3.
Was de peterselie en de pepermunt. Schud ze droog en hak ze grof. Bestrooi het aardappelmengsel in de oven met de deze kruiden.
Oveninstellingen
4D warme lucht
190 °C
Added Steam, stand 03
Kooktijd: 30 à 35 minuten

Tip
De combinatie van kruiden, honing en rozijnen maakt dit gerecht heel speciaal. Als je van pittige gerechten houdt, kan je ook wat fijngehakte chilipeper toevoegen. Of bestrooi de aardappelen met wat paprikapoeder en sumak. In plaats van vastkokende aardappelen met rode schil kan je natuurlijk ook zoete aardappelen gebruiken.

Optimale resultaten voor elk recept.
Intelligente ovenfuncties leiden tot betere resultaten voor elk recept. Ontdek de ruime keuze aan functies van onze inbouwovens voor perfecte resultaten.