Ingrediënten

  • 150 g bloem
  • 9 g zout
  • 300 gr boter
  • 200 g pecannoten + een paar voor garnering
  • 4 eetlepels fris water
  • 230 ml ahornsiroop
  • 100 g bruine suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3 eieren

Stap 1

Begin met het bereiden van het deeg. Meng de bloem en het zout in je keukenmachine. Voeg dan de boter toe. Zodra de boter aan het mengsel is gehecht, voeg je beetje bij beetje het water toe. Zodra het mengsel een homogene pasta is geworden, zet je het minstens 1 uur in de koelkast en wikkel je het in plasticfolie.

Stap 2

Leg wat bloem op je aanrecht. Rol je deeg uit tot een grote cirkel van ongeveer 30 cm. Leg je deeg in een taartvorm. Verwarm je oven voor op 200°C. Neem een vork en maak een paar kleine gaatjes in je deeg. Leg het deeg ongeveer 15 min in de vriezer. Bak de taartbodem in ongeveer 25 minuten gaar. Zet de taart aan de kant om af te koelen.

Stap 3

Meng voor de taartvulling de suiker, ahornsiroop, vanille-extract, een snufje zout en kaneel. Als het mengsel homogeen is, voeg je de eieren toe. En meng alles opnieuw.

Stap 4

Smelt de boter au bain-marie. Als de boter gesmolten is, voeg dan de suiker- en het kruidenmengsel eraan toe. Mix tot een gladde massa. Voeg dan de pecannoten toe.

Stap 5

Doe de vulling in de taartbodem. Als je wilt, kun je de taart afmaken met nog een paar pecannoten. Bak de taart 45-55 minuten op 175°C. Als de taart klaar is, laat hem dan afkoelen voordat je hem serveert. Aarzel niet om er een bolletje vanille-ijs of een beetje verse slagroom bij te doen.

Smakelijk !