Ingrediënten
Pesto
|
Paddenstoelen
|

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C met 4D warme lucht.

Stap 2
Rooster de pijnboompitten ongeveer 6 minuten tot ze lichtbruin en geurig worden en zet ze aan de kant.
Stap 3
Breng een grote pot met gezouten water aan de kook. Zodra het water kookt, blancheer de basilicumblaadjes gedurende 1 minuut. Dompel de geblancheerde basilicumblaadjes 2-3 minuten in ijskoud water (je hoeft niet alle ijsblokjes te gebruiken, maar zorg er wel voor dat het water ijskoud is zodat de blaadjes niet verkleuren).
Stap 4
Knijp het overtollige water uit de basilicumblaadjes en mix met de geroosterde pijnboompitten, maïsolie, knoflook, 30 g van de Parmezaanse kaas, peper en zout tot je een gladde pesto bekomt (gebruik een staafmixer).

Stap 5
Snijd de Halloumi in plakjes.
Stap 6
Verwijder de steel van de Portobello paddenstoelen, leg ze op een bakplaat en bestrijk ze rijkelijk met zachte boter.
Stap 7
Vul elke paddenstoel met 1 eetlepel pesto en daarbovenop de plakjes Halloumi.
Stap 8
Bak ze gedurende 10 minuten lichtjes bruin in de oven met 4D warme lucht. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.
Stap 9
Bak ze nog 5 minuten op stand Grote grill (hoogste inschuifniveau). Werk af met een beetje steenzout, zwarte peper en fijngehakte peterselie.