Ingrediënten

Pesto
  • 100 g basilicumblaadjes
  • 80 g maïsolie
  • 30 g geroosterde pijnboompitten
  • 10 g knoflook
  • 60 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 5 g zout
  • 5 g witte peper van de molen
  • 1 kg ijsblokjes
Paddenstoelen
  • 8 grote Portobello paddenstoelen
  • 250 g Halloumi (in plakjes gesneden)
  • 4 eetlepels zachte boter
  • Steenzout naar smaak
  • Zwarte peperbollen naar smaak
  • Peterselie voor de afwerking

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C met 4D warme lucht.

Stap 2

Rooster de pijnboompitten ongeveer 6 minuten tot ze lichtbruin en geurig worden en zet ze aan de kant.

Stap 3

Breng een grote pot met gezouten water aan de kook. Zodra het water kookt, blancheer de basilicumblaadjes gedurende 1 minuut. Dompel de geblancheerde basilicumblaadjes 2-3 minuten in ijskoud water (je hoeft niet alle ijsblokjes te gebruiken, maar zorg er wel voor dat het water ijskoud is zodat de blaadjes niet verkleuren).

Stap 4

Knijp het overtollige water uit de basilicumblaadjes en mix met de geroosterde pijnboompitten, maïsolie, knoflook, 30 g van de Parmezaanse kaas, peper en zout tot je een gladde pesto bekomt (gebruik een staafmixer).

Stap 5

Snijd de Halloumi in plakjes.

Stap 6

Verwijder de steel van de Portobello paddenstoelen, leg ze op een bakplaat en bestrijk ze rijkelijk met zachte boter.

Stap 7

Vul elke paddenstoel met 1 eetlepel pesto en daarbovenop de plakjes Halloumi.

Stap 8

Bak ze gedurende 10 minuten lichtjes bruin in de oven met 4D warme lucht. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.

Stap 9

Bak ze nog 5 minuten op stand Grote grill (hoogste inschuifniveau). Werk af met een beetje steenzout, zwarte peper en fijngehakte peterselie.