Ingrediënten

  • 3 rode bieten
  • 75 ml rode bietensap
  • 2 eieren
  • 350 g bloem
  • 150 g ricotta
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 30 g boter
  • 10 g salie
  • 30 g pijnboompitten
  • Zout
  • Peper

Benodigdheden

  • Oven
  • Keukenrobot
  • Mengkom
  • PastaPassion-set van Bosch
  • Raviolisnijder
  • Kookpot
  • Vetvrije braadpan
  • Pollepel
  • Kooklepel

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de rode bieten in een ovenschaal en rooster ze gedurende 30 min. Laat volledig afkoelen. Pel de rode bieten en snijd in kleine stukjes.

Stap 2

Voeg bietensap, eieren en bloem toe aan de keukenrobot en kneed tot een soepel deeg. Als het deeg te droog of te vochtig is, kan je respectievelijk meer bloem of bietensap toevoegen. Laat het deeg vervolgens 30 minuten rusten.

Stap 3

Voor de vulling mengen we de ricotta en de geraspte Parmezaanse kaas, die we op smaak brengen met zout en peper.

Stap 4

Verdeel het pastadeeg in vier gelijke porties. Rol uit tot dunne vellen en haal ze door de pastamachine, gebruik makend van het lasagnehulpstuk. Herhaal tot de vellen zo dun mogelijk zijn. Lepel de vulling (ongeveer 1 bij 1 cm) op een pastavel en herhaal. Zorg telkens voor voldoende afstand. Bestrijk het deeg met water en leg een tweede deegvel op het eerste. Druk zachtjes op het deeg en snijd de ravioli in vierkantjes met een raviolisnijder. Herhaal dit met de andere pastavellen en de resterende vulling.

Stap 5

Breng een grote kookpot met gezouten water aan de kook en kook de ravioli gedurende 5 min. Ondertussen kan je de pijnboompitten roosteren in een vetvrije braadpan. Smelt vervolgens de boter in dezelfde pan en voeg de salieblaadjes toe. Voeg er ook een pollepel van het hete pastawater aan toe. Leg tenslotte de gekookte ravioli in de braadpan en meng alles voorzichtig door elkaar.

Stap 6

Serveer met geroosterde bietjes en geroosterde pijnboompitten.

Smakelijk!

Gebruikt toestel

Keukenrobot MUM Serie 4

Flexibel toestel voor het bereiden van talrijke gerechten. Nog merkwaardiger dankzij de geïntegreerde weegschaal.

Naar de keukenrobot