Ingrediënten

• 600 g rundsgehak (borst of bil)
• 500 g paneermeel
• 1 el Worcestershire saus
• 2 opgeklopte eidooiers
• 1 gesnipperde ui
• 1 gesnipperd teentje look
• 5 g paprika
• 10 g zout
• 5 g gemalen peper
• 80 ml olie
• 2 ½ el boter
Afwerking
• 4 burgerbroodjes
• 4 spiegeleieren
• 8 plakjes tomaat
• 8 slabladeren
• 8 stukjes rode kool
• 4 el mayonaise
• Fijngesneden bieslook
• Snuifje gemalen zwarte peper
Glazen bakje met romig geel dessert, mogelijk een vla of pudding, bedekt met witte korrels, waarschijnlijk suiker of zout.

Stap 1

Versnipper de ui en de look in een hakmolen.

Handmatig leggen van een ei op een zwarte elektrische kookplaat.

Stap 2

Stoof de ui in de hete olie en voeg daarna ook de look toe. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

Ingrediënten en voorbereiding: rijst, kruiden, gehakt, mengkom, mengen met de hand.

Stap 3

Meng het rundsgehakt met de gestoofde uien, de look en alle andere ingrediënten in een kom (buiten de olie en de boter).

Een hand die een gefrituurd gerecht vasthoudt, waarschijnlijk een kroket of beignet, ligt op een donker oppervlak.

Stap 4

Bak in een warme pan een kleine hoeveelheid vlees aan met een klontje boter om de smaak te bepalen.

Handen bereiden en verwerken pittige gefrituurde kip of kipnuggets in een glazen kom.

Stap 5

Verdeel het vlees in porties van ca. 180 g.

Een pan met gebakken burgers op het fornuis, omringd door keukenapparatuur.

Stap 6

Smelt 2 eetlepels boter in een verwarmde pan en bak de burgers bruin aan beide zijden. Laat ze nadien op 180 °C verder garen in de oven.

Ingrediënten voor een hamburger op een houten tafel: broodjes, burgers, tomaat, sla en sauzen.

Stap 7

Werk af naar smaak. In dit filmpje gebruikten we mayonaise, sla, rode kool, tomaat, spiegeleieren, bieslook en zwarte peper.