We gaan op zoek naar verse vis

Vis is gezond, licht verteerbaar en het perfecte alternatief voor vlees. Maar waarmee moet je rekening houden als je verse vis koopt? Hoe weet je dat vis vers is? Kan je ruiken of een vis vers is? Op de vismarkt of in de supermarkt, dit zijn onze tips voor het kopen van verse vis.

Vis wordt bij voorkeur gekoeld bewaard.

Vis wordt bij voorkeur gekoeld bewaard.

Vis en zeevruchten moeten altijd gekoeld worden bewaard (op ca. 0 graden). Maar wellicht is de temperatuur in je koelkast iets hoger. Verse vis moet binnen de 24u na aankoop en opslag in de koelkast worden bereid. Om de bewaartijd met een dag of twee te verlengen, kan je de vis in een bewaardoos gevuld met ijsblokjes leggen, en hem in de VitaFresh lade van je koelkast stockeren. In die lade kan de temperatuur specifiek worden ingesteld voor vis of vlees, los van de temperatuur van de koelkast. Zo blijft je vis langer vers.

De typische geur van de zee

De typische geur van de zee.

Verse vis ruikt niet zo slecht als de meeste mensen geloven. Een sterke visgeur komt alleen van bedorven vis of vis die met bacteriën is besmet. Indien mogelijk, ruik de vis voordat je hem koopt. Achter de kieuwen is de beste plek om slechte geuren te ruiken. Verse vis heeft een neutrale geur of ruikt een beetje naar de zee. En het vlees moet een beetje elastisch zijn. Dit kan je met je vinger nagaan. Als je op het vlees drukt, moet het lichtjes terug opveren.

Check de ogen.

Check de ogen.

Bij het kopen van verse vis moet je rekening houden met het visuele aspect. Het vlees rondom de kieuwen moet lichtrood of donkerrood zijn, afhankelijk van de soort vis. De ogen moeten helder en naar buiten gericht zijn. Als de ogen donker zijn, is de vis ouder en dus minder vers. De huid mag niet te droog zijn en moet glanzen. De huid van verse vis is ook bedekt met een dun, doorzichtig slijm.

Maak de juiste keuze.

Maak de juiste keuze.

Heel wat visgebieden zijn leeg door jaarlijkse overbevissing. Vis uit aquacultuur of viskwekerijen is een positieve zaak omdat hij helpt het wildbestand in stand te houden. Let er wel op dat hij niet afkomstig is van viskwekerijen bestemd voor massaproductie. In de tussentijd is een kwaliteitslabel of een strikt biologisch label op zijn minst een garantie voor duurzame visserijpraktijken. Controleer bij voorkeur bij milieuorganisaties welke vissoorten op bedreigde lijsten staan en welke op een milieuvriendelijke manier kunnen worden geconsumeerd.

Sommigen zweren bij diepgevroren vis.

Sommigen zweren bij diepgevroren vis.

Voor velen is diepgevroren vis het perfecte alternatief voor verse vis. Terwijl verse vis vaak door de lucht wordt vervoerd, wordt diepgevroren vis meestal direct na de vangst ingevroren. Het snel invriezen van vis zorgt ervoor dat kwaliteit en voedingsstoffen beter worden bewaard. Ter info, ingevroren vis kan ook langzaam in de koelkast worden ontdooid. Terwijl de ingevroren vis ontdooit, geeft hij koude af die zich in de koelkast verspreidt. Op die manier bespaar je energie.

MyBosch

Registreer jezelf gratis en profiteer van vele voordelen!

Onze service

Uitstekende service - voor en na uw aankoop.

+49 89 4590-00

bru-bsh@bshg.com

Beleef Bosch

Ontdek kwaliteit, perfectie en betrouwbaarheid.

Zoek een verkooppunt

Zoek verkooppunten bij u in de buurt!