[global.common.btn.skiptocontent]
Huishoudelektro
Inloggen/account maken

Knapperig van buiten en zacht van binnen: perfect Italiaans brood

Heerlijk Italiaans brood voor uw gasten: vers uit de oven waarbij alle Italiaanse aroma’s vrijkomen. Als voorgerecht, met een slaatje of als lekkere lookbroodjes – met dit recept brengt u zelf de sfeer uit Italië binnen.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g bloem
  • 250 g griesmeel (mag vervangen worden door bloem)
  • 1 eetlepel suiker of honing
  • 1 tot 1,5 zakje droge gist of 15 g verse gist
  • 300 ml lauw water
  • 1 eetlepel zout (zeezout)

Bereiding:

  • Bestrooi het werkblad met bloem en griesmeel. Los het gist op in warm water. Meng alle ingrediënten en kneed minstens 5 minuten om een soepel deeg te bekomen.
  • Bol het deeg op, bestrooi het met bloem en maak kleine insnijdingen met een mes. Laat het deeg rusten in een warme ruimte tot het volume verdubbeld is. Kneed opnieuw gedurende een minuut en herhaal het proces: vorm opnieuw een bol, maak insnijdingen en laat rusten tot het volume verdubbeld is.
  • Bestrooi ten slotte het deeg met bloem en bak op 220°C gedurende 15 minuten. Verlaag nadien de temperatuur tot 180°C en laat nog 30 à 35 minuten verder bakken.

Nog betere resultaten voor elk recept.

Bij het koken kan een intelligente functie nog betere resultaten opleveren. Ontdek onze brede waaier van functies in ons gamma inbouwovens, voor perfecte bak- en braadresultaten.

Ontdek de ovens van Bosch