4 weken tevoren: bedenk wat je wilt serveren en kook een testmaaltijd, zodat je zeker weet dat alles klopt. Gebruik je gasten niet om iets uit te proberen. Voorkom onaangename verrassingen door je gasten te vragen naar allergieën, intoleranties en andere voedingsbeperkingen, zodat je een menu kunt samenstellen dat goed is voor iedereen.
Controleer na het bedenken van het menu of je er het juiste servies voor hebt. Gebruik een mooie serveerschaal voor het voorgerecht, een mandje voor het brood, schaaltjes voor de boter bij het brood, etc. Wil je wat meer variatie? Kies dan bijzondere serveerschalen. Ook het combineren van modern servies met vintage onderdelen maakt je tafelindeling interessant.
Kies het aperitief en het digestief, met en zonder alcohol, en houd een paar alternatieven achter de hand. Ben je geen wijnkenner? Vraag dan advies over de juiste wijn en controleer of je er de juiste glazen bij hebt.
Zoet is goed. Wat is er fijner dan een verrukkelijk dessert om je avond in stijl af te sluiten? Een romige crème brûlée met een krokant suikerlaagje of een fruitige cheesecake met honing en frambozen, bijvoorbeeld.