Gebruik van cookies

Beste bezoeker, hiermee vragen wij jouw toestemming om cookies te plaatsen op jouw computer. Daarmee ondersteun je ons om de meest optimale gebruikservaring van onze website te kunnen garanderen. Sta ons toe om cookies te gebruiken. Indien je niet accepteert, is het mogelijk dat sommige delen van de website niet functioneren. Je kan uiteraard altijd jouw instellingen aanpassen.

Instellingen cookies

Je kunt in jouw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of meer toegankelijk voor jou zijn.

 

Stap voor stap: organiseer een perfect etentje

Een perfect gedekte tafel met wijn, brood, een mooi servies en bloemen.

Feestjes zijn leuk, maar het is vaak veel werk om ze te organiseren. Hoe doe je dat met zo weinig mogelijk stress en zo veel mogelijk plezier? Vooruit plannen is de oplossing. Hoe korter je in de keuken hoeft te staan, hoe meer tijd je door kunt brengen met de mensen waar je van houdt. Met deze tips en trucs geef je een ontspannen feestje, als een echte pro.

Inspiratie voor persoonlijke uitnodigingen met gebruik van luxe kaarten en verpakkingen.

Begin tijdig met plannen

8 - 6 weken tevoren: bepaal een datum. Als je flexibel bent, kun je een datum vinden waarop de meeste mensen kunnen, of misschien wel iedereen.

Nodig allerlei mensen uit. De etentjes met mensen met verschillende achtergronden en interesses zijn vaak het leukst.

Kies de uitnodigingen. Een persoonlijk ontwerp kan de sfeer van je feestje al bepalen, bijvoorbeeld cultureel, casual, een bepaald thema of iets anders. Vergeet niet te vermelden hoe mensen kunnen reageren, dus geef je telefoonnummer, e-mailadres en zo nodig de uiterste antwoorddatum. Zo kun je de hoeveelheid eten en drinken beter plannen.

Details van een tafel voor een etentje, met een klassiek wit bord, bestek en een servetring.

Stel een menu op dat indruk maakt

4 weken tevoren: bedenk wat je wilt serveren en kook een testmaaltijd, zodat je zeker weet dat alles klopt. Gebruik je gasten niet om iets uit te proberen. Voorkom onaangename verrassingen door je gasten te vragen naar allergieën, intoleranties en andere voedingsbeperkingen, zodat je een menu kunt samenstellen dat goed is voor iedereen.

Controleer na het bedenken van het menu of je er het juiste servies voor hebt. Gebruik een mooie serveerschaal voor het voorgerecht, een mandje voor het brood, schaaltjes voor de boter bij het brood, etc. Wil je wat meer variatie? Kies dan bijzondere serveerschalen. Ook het combineren van modern servies met vintage onderdelen maakt je tafelindeling interessant.

Kies het aperitief en het digestief, met en zonder alcohol, en houd een paar alternatieven achter de hand. Ben je geen wijnkenner? Vraag dan advies over de juiste wijn en controleer of je er de juiste glazen bij hebt.

Zoet is goed. Wat is er fijner dan een verrukkelijk dessert om je avond in stijl af te sluiten? Een romige crème brûlée met een krokant suikerlaagje of een fruitige cheesecake met honing en frambozen, bijvoorbeeld.

Decoratie voor een perfect gedekte tafel, zoals rode bloemen en groene takken die met een schaar in model geknipt zijn.

Servies en decoratie

2 weken tevoren: kies de decoratie. Ook oogstrelende tafelversiering hoeft niet duur te zijn. Er bestaan heel veel creatieve en slimme ideeën voor decoraties die je zelf kunt maken.
Controleer of je genoeg borden, glazen, bestek etc. hebt.
Aan een tafel die er goed uitziet komen de gesprekken gemakkelijker op gang.
Dit is ook een goed tijdstip om je gasten een herinnering voor het feestje te sturen.

Tablet, cd en koptelefoon om vooraf de perfecte muziek te kiezen.

Bedenk de ideale tafelschikking en maak een lijstje van de muziek die de sfeer gaat bepalen

1 week tevoren: denk nog eens na over de karakters van je gasten en probeer mannen en vrouwen om en om aan tafel te zetten, zodat er goede gesprekken op gang komen. Let op dat iedereen genoeg ruimte heeft.

Stel een muzieklijst op, als je dat nog niet gedaan hebt. Maar de muziek mag de interessante tafelgesprekken niet overstemmen.

Inspiratie

Een volle tas met alle verse boodschappen, zoals fruit, groente, brood en wijn.

Doe de boodschappen

3 dagen tevoren: doe zo veel mogelijk boodschappen vooraf en maak een lijstje van de dingen die je nog vers moet kopen, zoals vis, vlees, brood, groenten, fruit en bloemen.

Details van de tafel voor het diner, gedekt met borden, een glas water en een schaaltje snacks.

Doe alles wat je een dag voor het feestje kunt doen

1 dag tevoren: maak de decoratie klaar, dek de tafel en bereid de keuken voor. Bedenk wat je nog meer tevoren kunt doen, zodat je zo ontspannen mogelijk je gasten kunt ontvangen. Als je dessert minstens een paar uur moet rusten, is het handig om het de dag ervoor al klaar te hebben.

Twee glazen water met limoen om de gasten te verwelkomen. Aangevuld met een paar hartige snacks.

Begin bijtijds met koken

Op de dag zelf: bereken de tijd die je nodig hebt om te koken ruim en tel er dan nog een uur bij op. Zo heb je tijd over voor als er iets verkeerd gaat en je dat moet herstellen.

Nu is het tijd om de decoratie af te maken, de snacks neer te zetten en de drankjes voor te bereiden. Je kunt ook het licht dimmen en de muziek aanzetten.

Een plaats waar je de dranken neerzet, zodat de gasten zelf wat kunnen pakken als ze aankomen, maakt het je gemakkelijker. Zet daar alcoholische en alcoholvrije dranken neer, frisdranken, ijs en gereedschappen. Vergeet ook het water niet.

Twee glazen aperitief met verse sinaasappel om de gasten welkom te heten.

Verwelkom je gasten en geniet van de avond

Het feest begint: wacht tot alle gasten er zijn en geef ze de tijd om te acclimatiseren. Daarna kun je het aperitief serveren. Geef je gasten bij aankomst duidelijk aan waar ze heen kunnen laat de vroege vogels eventueel ergens mee helpen.

Een goed gesprek helpt je feestje op gang. Stel je gasten aan elkaar voor en noem na de naam iets wat positief en interessant is over die persoon. Zo hebben je gasten meteen iets om over te praten en worden ongemakkelijke stiltes voorkomen.

Naar een andere ruimte gaan geeft je gasten de gelegenheid om de benen te strekken en met anderen te praten. Daarom kun je bijvoorbeeld het aperitief gebruiken in de woonkamer, het diner in de eetkamer en het digestief op het terras.

Je hebt alles voorbereid wat je kon, dus ontspan je nu en geniet. Het is tenslotte feest! En laat die perfectie maar zitten. Niet perfect zijn is helemaal goed.

MyBosch

Registreer je nu gratis en geniet van tal van voordelen zoals -10% korting op de volledige Bosch eShop.

Onze service

De Bosch-consulenten beantwoorden al je vragen van maandag tot en met vrijdag, van 9u tot 16u30

02/475.70.01

bru-bsh@bshg.com

Ontdek Bosch

Ontdek kwaliteit, perfectie en betrouwbaarheid.

Bosch-verdeler?

Ben je op zoek naar een Bosch-verdeler?