Vertraging in leveringen

Als gevolg van de grote vraag naar onze toestellen en problemen met de beschikbaarheid van onderdelen bij onze toeleveranciers, is de levering van een aantal van onze toestellen momenteel vertraagd of zijn toestellen in sommige gevallen niet leverbaar.

Meer informatie
Informatie over leveringen
Huishoudelektro
Inloggen/account maken

Mijn vaatwasser droogt niet goed.

Droogt je vaatwasser niet?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de vaatwasser de volledige wascyclus doorloopt, maar de vaat niet goed droogt. Doe de onderstaande controles om het probleem op te lossen.

1. Niet correct geladen

Om de droogprestaties van de vaatwasser te verbeteren, moet u ervoor zorgen dat deze correct geladen is. Met andere woorden: voor een betere droging moet u het servies met voldoende tussenruimte laden zodat de warmte evenredig verdeeld wordt.

Volg deze 8 tips om de vaatwasser correct te laden:

Onderste rek

3. Grotere items zoals borden, slakommen en pannen horen in het onderste rek, waar meer ruimte is. U kunt er zelfs bakplaten, grillroosters of rekken uit de koelkast plaatsen.

4. De vaat hoeft niet vooraf gespoeld te worden bij het inladen van het toestel, het spoelprogramma zorgt hiervoor. Grote voedselresten schraapt u echter wel best weg, deze kunnen het filter van de vaatwasser immers verstoppen.

5. Dienbladen en snijplanken horen aan de zijkant. Grote items kunnen de sproeiarmen immers blokkeren, waardoor het water onvoldoende stroomt. U kunt houten snijplanken altijd in de vaatwasser doen, maar wij raden handwas aan om splintervorming te vermijden.

6. Vastklemmen om schoon te maken. Zuigflessen en andere kleine plastic items zoals deksels en bekers kunt u vastklemmen, zodat ze steviger vastzitten om ze te wassen.

Bestek

7. Plaats messen met de scherpe kant naar beneden. Hierdoor vermijdt u letsel bij het uitladen van de vaatwasser en voorkomt u dat bacteriën rechtstreeks in contact komen met het lemmet.

8. Meng alle bestek door elkaar als uw toestel niet over een besteklade beschikt. Vorken en lepels worden best samen in de bestekmand geplaatst om te voorkomen dat ze in elkaar grijpen en het water afhouden. Is de vaatwasser wel uitgerust met een besteklade, dan dient u dezelfde items naast elkaar te plaatsen om plaats te besparen.

2. Plastic servies

Objecten in plastic drogen niet goed in een vaatwasser omdat het materiaal geen warmte opneemt. Als de vaatwasser met PerfectDry uitgerust is, selecteert u deze functie en het toestel zal uw plastic servies even goed drogen als schoonmaken.

3. Onvoldoende gedroogd

Om de droogprestaties te verbeteren, raden we aan om een spoelmiddel te gebruiken. Hierdoor stroomt het water beter van het oppervlak van uw servies, waardoor het sneller droogt. Lees de instructies van de fabrikant voor meer informatie over de correcte te gebruiken dosis; de gebruikte hoeveelheid spoelmiddel beïnvloedt immers het droogresultaat. Door spoelmiddel toe te voegen, zelfs als het inbegrepen is in uw reinigingsmiddel, krijgt u een optimaal droogresultaat. Want het spoelmiddel wordt op het juiste moment tijdens de cyclus vrijgegeven, terwijl vaatwaspods en -tabletten anders werken.

Om het droogproces te verbeteren, kunt u ook een intensiever droogprogramma selecteren, afhankelijk van het model van de vaatwasser. Gelieve de gebruiksaanwijzing voor meer informatie te raadplegen.

Hebt u de tips gecontroleerd en is het probleem nog niet opgelost?

Als u de bovenstaande informatie hebt gevolgd, maar u hebt nog steeds problemen met de Bosch-vaatwasser, dan kunt u die laten controleren door een expert van Bosch.

Boek nu een servicebezoek

Gebruik onze online boekingsfunctie om een afspraak te maken in functie van uw behoeften. Boek 24u/24 uw technieker online.

Boek nu

Contact herstellingen

Onze hersteldienst is 24u/24 beschikbaar per telefoon via 02/475 70 01.

Hersteldienst

Online hulp

Bezoek onze online help voor professioneel advies over het oplossen van problemen en het onderhoud van uw Bosch toestellen.

Uw opmerkingen

Links die misschien interessant zijn voor u:

Bosch Service

Buitengewone service, voor of na uw aankoop.

De Bosch consulenten staan ter uwer beschikking voor al uw vragen.
02/475 70 01 (9u00 – 16u30)

Boek online een technieker

Laat uw toestel snel en eenvoudig herstellen door een Bosch expert, boek nu online een afspraak en kies de voor u best passende datum.

Online handleiding

Vind alle nuttige informatie over uw toestel nu snel en gemakkelijk via de online handleiding.

Bosch eShop

Koop al je toestellen, accessoires en originele onderdelen rechtstreeks van de fabrikant op de Bosch shop.